Om

Min profilbild

Vad är Dansprogrammet?

Jag tror inte att någon har missat att Balettakademien är en dansskola i Stockholm med allt ifrån barndans till yrkesutbildningar. Utifrån dom vanliga hobby-kurserna finns det en 3-årig yrkesutbildning, en 1-årig förberedande utbildning och en 1-årig streetlinje. Men i alla tre utbildningar måste man ha gått ut gymnasiet för att kunna söka. Det är där dansprogrammet kommer in. Dansprogrammet är för ungdomar upp till 19 år som vill satsa på dans men inte är tillräckligt gamla för att söka dem andra utbildningarna.

Det är ett intensivprogram som ger otroligt mycket, eftersom lärarna är fantastiska, man dansar alltid med samma lilla grupp och man får den vägledning och feedback man behöver för att utvecklas och växa så mycket som möjligt. Det handlar inte bara om att just dansa, utan man lär sig mycket annat som tar en mot målet att bli en bra dansare.

Det är fyra obligatoriska klasser i veckan: Jazz, modern, balett och en utveckligstid som kan innehålla allt ifrån rep till eget skapande till utvecklingssamtal, allt för att vi ska utvecklas. Sedan får man också ett dansarkort där man kan dansa hur mycket man vill. En del klasser bestämmer man tillsammans med läraren är viktiga för en, en del klasser känner man själv att man behöver fördjupa sina kunskaper i och en del klasser tar man bara för att det är så himla kul!!

Det var nog det viktigaste. Slänger in en bild på några av oss crazy people!
/ Jassi


http://intressant.se/intressant

Kommentarer
Postat av: Anonym

Behöver man göra audition för att komma in på danslinjen ni går på? :)

2010-12-11 @ 13:44:50
Postat av: Jassi

Sv; Ja det behöver man :D det är audition i augusti varje år :)

2010-12-11 @ 21:30:00
URL: http://danceaddiction.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ok Vad behöver man göra på auditionen?:)

2010-12-14 @ 11:19:37
Postat av: Jassi

Sv; Man dansar balett, jazz och modern i ungefär 3 timmar :) Dagen efter får man veta om man kommit med och i vilken grupp. Förra gången det var audition tog dom in 3 st :)

2010-12-14 @ 11:42:15
URL: http://danceaddiction.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback