Great dancers are not great because of their technique. They are great because of their passion.

Jag älskar dans. I really really love it. Jag är kär. Det är underbart, den finaste känslan som finns. Har gått runt i några veckor och haft ångest över dansen, varit pressed eftersom varje klass känts som en audition. Jag vill ju det här så gärna... men mitt i allt glömde jag nästan bort varför jag faktiskt vill det. Varför jag började dansa från första början. Men nu vet jag det igen. Det finns inget, ingenting i hela världen, som gör mig såhär lycklig. Fylld av glädje. Jag dansar för att kunna leva. Jag dansar för att det är det enda som räknas. Det och ingenting annat. Jag tycker om det, jag vill utvecklas och framförallt så har jag så himla himla kul. Känslan av att använda kroppen till musik, oavsett om det är rullandes på golvet, på tåskor eller vad man nu kan tänka sig. Allt är precis lika underbart. Allt.

Jag ska tänka mig bort från alla krav, för dom hindrar mig bara. Jag ska vara i mig själv, i dansen, kunna le igen när jag dansar. För ett äkta leende kan bara dansen ge mig. Det räckte med två dagar ledigt för att jag skulle orka igen. Nu är jag taggad. Nu har jag hittat tillbaka igen. Super. Lovet kan ta slut nu. Jag vill DANSA.

/ Jassi


I don't need a parachute

Positiv blogg. Otroligt. Men jag är så trött, det är dom flesta tror jag. Lov, äntligen. Kom inte en dag för tidigt. SOOOOOOVA!

/ Jassi


Måste samla ihop alla känslor

Seriöst, skärp dig Jassi! Det här funkar ju inte. Stå och skaka för att andra jazzläraren kollar på, lixom hallå, ingenting blir bättre av det. Och bli ledsen när läraren inte väljer en... Jag borde inte bry mig men det känns innuti. Så dumt och så svårt att stå emot. Men nej, jag kan inte vara orolig för en framtid jag inte vet någonting om. Jag gör mitt absolut bästa.. Sen får jag se vad som händer. Jag får inte vara orolig och stressad, det går inte, jag går sönder.

/ Jassi

And I just can’t pull myself away

Jag blev så otroligt peppad när jag loggande in här nu. Jag kan om jag vill. Ni läsare är verkligen så underbart bra. Tack för ett stort leende och ny kraft. Verkligen! Era kommentarer gjorde min dag kan jag lungt säga.

Idag var det koreografitid med sötisarna. Ruuuligt. Jag ligger alltid på golvet och sprattlar av skratt. Alltid är det nån som gör något knäppt. Waaaka waaaka haha, önskar jag kunde förklara hur konstiga vi är men det är lite svårt för man måste nog uppleva det själv. Prövade att dansa med uggs också, gick utmärkt. Vinterjacka däremot ser jag inte direkt fram emot... Men om man är med alla härliga människor blir allt roligt. Har insett att vi ser upp till våra danslärare så otroligt mycket. Inte på det sättet att vi fattar det själva, men det går inte en dag utan att vi pratar om dom haha. Allt vi gör jämför vi med våra danslärare, som då är ungefär 4324 gånger bättre än oss. Men vi har gjort oss en liten deal nu; om 10 år är vi bättre än dom ;) Ja vem vet. Den som lever får se :)

/ Jassi


Känslan av djupt misslyckande

Jag blir så ledsen. Jag kommer aldrig kunna nå mitt mål. Det känns som att jag kämpar och kämpar men kommer ingenstans. Det är som att springa på en väg som inte finns. Som att någon håller tillbaka en. Som att man slåss men redan förlorat. Jag vill inte vara tillbakahållen. Jag vill fram. Hur ska man förklara det? Att jag verkligen VILL, jag vet att jag KAN. Jag KAN klara det, jag KAN bedömma min egen förmåga... Jag har aldrig sagt att jag tror att jag kommer ligga på samma nivå som dom men... jag KAN fortfarande klättra mig upp dit. Och så får jag höra att jag är starkast i gruppen. Äh okej? Som om det spelar någon roll när jag ÄNDÅ inte får gå vidare. När jag måste stå och stampa på samma kletiga fläck minst ett halvår till. Jag vill röra på mig. Jag vill inte vara bäst. Jag vill känna att det finns en förebild, någon man vill satsa mot. Sikta mot stjärnorna. Inte stå och göra samma saker om och om igen föralltid för att man inte får gå vidare, för att någon begränsar en. Det gör så ont, och jag vill inte visa mig så känslig, men det svider i hela mig att bli ihoptryckt i ett för litet skal, att inte få göra mer när man vet att man kan. Jag vill inte sitta och gråta men det gör ont på djupet verkligen... Jag jobbar och jobbar men det tjänar inte något till. Jag är trött på att aldrig lyckas, att alltid bli nerkastat på marken. Så trött. Jag önskar jag fick känna mig bra någon gång....

I'm in this fight and I'm swinging and my arms are getting tired
I'm trying to beat this emptiness but I'm running out of time
I'm sinking in the sand and I can't barely stand

/ Ledsna och failade Jassi

When your life is going too fast

Tiden flyger iväg. Jag vill stanna till lite. Känner att det inte gick så bra på jazzen idag. Vet inte riktigt varför, jag trodde jag gjorde rätt men det kändes inte som att min lärare var så nöjd med mig. Det är kanske bara inbildning... men jag vill göra rätt, vara duktig, jag vill vara tillräcklig. Ibland är det bara så otroligt svårt att vara tillräcklig inför danslärarna. Moderna gick bättre, var lite död efter jazzen men oj så mysigt det var. Imorn är det balett. Kanske borde lägga mig snart så jag kommer upp imorn. JAPP.

Har köpt UGGs förresten! :) Chokladbruna. Ulle och Rulle heter dom :) Förälskad, nu kommer jag aldrig frysa om fötterna, <3

/ Jassi

Påväg hem från Mathilde igår men uggsen i påsen. Glad tjej lixom :)

And I never feel I'm quite enough

Ibland är det så skönt att släcka ner i en sal, sätta på musik, strecha och låta känslorna gör som dom vill. Till och med jag behöver det. I'm not a super woman, even though I wish I were.


Underbart, <3

UGGs eller shepherd?

HJÄLP! Jag har total beslutsångest! Ska köpa skor till vinter och ska ha UGGs och ett par kängor. Men min stora fråga är; UGGS AV MÄRKET UGGS ELLER AV MÄRKET SHEPHERD?! Vilka är BÄTTRE? Inte snyggare, utan stabilare och helt enkelt skönare? Hjälp mig please!

/ Jassi

UGGs


Eller shepherd

Dagens tips: Sporttejp!

Jag gjorde årets fynd idag alltså. Sporttejp. Tänkte köpa handledsskydd men det fanns bara L och XL så det kändes inte så värt. Köpte därför tejp på apoteket för 50 kr, hade sånt på konståkningen förut men insåg aldrig värdet i det. Tejpade innan klassen och jag säger bara en sak; Befrielse! Det gjorde nästan inte ont. Eller lite såklart men jag har aldrig haft ett sånt bra stöd förut! Helt incredibly! Ett till plus är att det inte är ivägen som ett stort skydd eller något värdelöst band. Det är som en del av huden fast mycket stadigare. Så värt det.

Sen måste jag bara få uttrycka hur LYCKLIG jag är av dansen idag. Det var helt underbart och jag fick höra bra så många gånger så jag spricker. Jag kan leva på det här ett bra tag framåt känner jag. Och jag är så PEPP inför föreställningen, kommer bli grymt. Otroligt! Fan va roligt!

/ Jassi

Ett måste i dansväskan; sporttejp.

Trevligt :)

Hade en uuuuunderbaaaaaar dansklass idag. Jag som först va helt otaggad, blev typ astaggad direkt jag kom in på klass. Det kändes helt amazing att använda sin kropp på rätt sätt. Och snacka om att man lär sig något nytt om sig själv varje gång. amaaaazing :D

/ En glaaaad Maaalin

När man verkligen vill satsa

Jag tror att det gäller att göra fel. Att våga ta sig själv till nya höjder. Jag har förstått att utföra nånting, det är inte det svåra. Det svåra är att verkligen vilja. Och att verkligen vilja, det är obeskrivligt. Den känslan har inga ord, det är bara en vilja helt enkel. Och jag vill. Jag vill och jag vet varför. Jag får inte vara rädd för att misslyckas. Det finns inget misslyckande, bara massa resultat. Vad händer om jag gör fel? - Jag kommer lära mig något av det. Ju mer jag försöker, ju snabbare kommer jag att nå mitt mål.... Frågan är aldrig hur man gör, utan varför. If there is a why, there will be a how. Och jag vet precis varför, alltså finns det också ett hur, jag vet att det finns, det gäller bara att hitta det.

"Dance is the song of the body"

/ Jassi


Samarbete


Superhuman

Jag vill hinna med allt, jag vill det så mycket att det gör ont. Jag måste försöka inse att jag inte är någon supermänniska. Dagarna då jag gled fram på en räkmacka är över.
/Malin

Det känns som att det alltid är torsdag

Och imorn är det torsdag ännu en gång... Varför är det alltid torsdag och aldrig tisdag? Kanske för att jag inte gillar torsdagar och kanske för att jag älskar tisdagar. Hm. Jobbigt. Väldigt. Jag gillar min feminine vibe klass, och det är ALLT som är bra med torsdagen. Väldigt fail. Varje tisdag på jazzen och moderna brukar jag tänka "ta vara på varje sekund nu". Helt seriöst. Jag försöker andas in den där glädjen och leva på den i en vecka. Varför ska man ha vissa klasser en gång i veckan bara? Så ovärt. Idag var också kul, jag trivs och jag säger en sak som jag aldrig trodde skulle komma ur min mun; Jag tycker om balett, MYCKET!

Det är spännande att jag faktiskt känner att jag utvecklats den här månaden. Sånt brukar inte vara så tydligt, men jag märker det på allt. Vad jag än gör känns så det mycket stabilare, lättare och mer logiskt. Jag har fått en känsla som aldrig fanns där förut, en aha-upplevelse som är omöjlig att beskriva men som fått det mesta inom dans att faktiskt falla på plats. Sen har jag insett och sett till att jag aldrig går in ledsen eller orolig på en klass. Aldrig. Igår gjorde jag ju bort mig lite mycket innan jazzen, kände bara fanfanfan. Fuck ed.. jag hatar den och att det är så och jag försöker ignorera så mycket jag kan och bara komma bort från det. Kände att jag väckte upp allt igår en kvart innan dansen, men fatta hur skönt det var när jag bara bestämde mig för att vara GLAD. Gaah vilken känsla. Fake it till you make it. Me like! Mucho! Jag vill verkligen fortsätta att utvecklas såhär, det är den mest sjukaste känslan som finns, att se att man lär sig. Nicebajs. Snart är det fredag! :) Sen är det nog tisdag igen, håll ut!

/ Jassi

Fick en känga mot magen, tills jag smakade gatan

Lite såndär panikdag som är lite konstig men ändå precis som vanligt. Först kemi WS, PANIK, kan INTE! Trodde jag... Sen visade det sig att det var fel i facit. Skrattade lite med min gravida lärare men det är egentligen väldigt sorligt. Jag kommer sakna henne faktiskt, vem ska nu hjälpa mig med matten och vem ska jag nu störa när jag inte har nått bättre för mig än att gå och prata med folk i personalrummet? Synd. Otroligt. Den enda läraren som inte skrämmer skiten ur mig. Jag lovar, dom är läskiga i min skola. Sen jobba med engelskan, PANIK, ingen vill följa med mig på WS. Som en räddning i nöden uppenbarade sig min egelskalärare i grupprummet bara sådär. Trevligt. Travade iväg till ackis sen, PANIK, Hedda svarade inte. Det löste sig det med. In i sal 6, PANIK, ingen musiknyckel någonstans. "Gå in och fråga på en klass". Jo men tjena, hur läskigt lixom? 2or och 3or från utbildningen, dansade huliganer. Nejtack. Vilken tur att vår egna danslärare undervisare i rummet brevid och precis hade slutat sin klass. Klampar in där och lånar nyckeln. Nice. Dansdansdans. Krasch kabom ner på golvet. Ajaj i handleden. Nej oj vilket knäppt inlägg. Men hela dagan var ju lite konstig. Så är det ibland. JAPP! Haha gå och lägg dig nu Jassi.

låter vissa på dansgolvet leva, och vissa dom låter jag dö
för vi dansar med vapen, utgång är framgång


/ Jassi

Att det kan finnas så mycket talang i en så liten kropp


:(

Jag har aldrig tid att dansa på söndagar, alldeles för mycket plugg att stå i. Har btw fått mitt CSN-kort, höhöh, överlycklig! (a)
Nu blir det kemiboken... sedan lite annanas och några avsnitt gossipgirls.
/Malin

Craazy gaals


Lately I’ve been trying not to fall apart

Ännu en härlig dansvecka, men jag är trött. Jag har haft för många prov och jag har tänk för mycket. Jag funderar ganska mycket på nästa termin, med dansen. Jag vet ju vad jag vill men jag vet inte vad mina danslärare vill. Och inte finns det så mycket tid för att få reda på det heller. Knaaak. Jag vill sova. Hoppas tiden börjar gå lite långsammare snart så man hinner med sig själv och allt annat. Give me a break... hellooo! Ja, det är inte lätt när det är svårt. Är det sommar snart eller?

/ Jassi

They say bad things happen for a reason
But no wise words gonna stop the bleeding
Cause she's moved on while I'm still grieving
And when a heart breaks no it don't breakeven

Satt och kollade på bilden och tänkte; varför ler jag som ett fån? Hmm.


Ibland så behöver man bara någon väldigt mycket

Åh. Fint.

/ Jassi


I don't care what bitches say. I don't even look their way

Det är pinsamt hur glad jag bli när en lärare säger bra. Pinsamt. Kan sitta och le åt det hela kvällen. Helt sjukt. Patetiskt. Men lixom, hur orkar man om man aldrig får höra att man gör något rätt. Det går ju inte.

Lyssnar på Everybody med Rudenko typ hela tiden känns det som. Är sjukt glad över att vi ska ha den låten på FV föreställningen :) Här har ni en bra koreografi till den.

/ JassiNajsig låt

Ny favvo

Tröttnöt

Så trött man kan vara.. :) lite tråkigt, det är ju fredagkväll men vad står man inte ut med för att få dansa hela tiden :p höhöh. Imorn ska vi jobba med Antonias koreografi, det blir asskojj. Sen ska jag och Jassita gå på dansföreläsning, det kommer bli fett intressant :D Nu ska jag lägga mig i sängen och börja läsa en bok vi fick på svenskan, lika bra att göra det nu, så jag kan koncentrera mig på dansen i veckan :)
/ Malin

Talangfulla barn

Jag måste bara säga att jag har världens bästa danslärare. Kan inte sluta le på våra dp-klasser. Vill bara skratta av all glädje. Härlig känsla. Ovanlig, men härlig.

Spana in det här klipper. Det är nog det söstaste jag någonsin sett. Smile lixom :)

/ Jassi


RSS 2.0