We don't even remember why were fighting

Det HÄR är dans. Det här är så så RÄTT som det kan bli. Inte trodde jag att det nånsin kunde bli en såhär fin vecka. Onsdag idag med balett och jag hade så kul. En lärare som faktiskt skrattar, som petar på en och som säger BRA. Förstår ni? Nej, säkert inte, men jag är GLAD. Jag känner hur jag utvecklas, känner hur jag hittar rätt nu. Tre bra dagar i rad, det går att förändra allt med bara tanken. Det går. Tänka sig, det går. Jag blir så glad av en så bra stämning. Då vill man lära sig, och man slipper den där svåra stressen som gör allt så mycket jobbigare. Det ska vara kul att dansa, och det är så mycket mer än kul nu. Jag vill fram. Framframfram. And I am going there.

/ Jassi

En bild från min dansklass på torsdagar. (Vilmas kamera) Lite rolig bild.... Alla ser väldigt speciella ut och det ser ut som jag håller på att döda killen där fram haha, bad. Men dansen är härlig, det kan jag garantera.

Exodus...movement of Jah people

Älskade underbara vecka. Åtminstone hittills! Igår ägde totalt. Lärarna petade ordentligt, och var glada och allt kändes bra. Skolan flöt väll på som vanligt. Idag ÄGDE ÄNNU MER! Jazz och modern, med superbra lärare, kan det bli bättre? Jag blir så glad när lärarna ler mot en, när dom säger bra, när dom petar på en och bara är så himla snälla och trevliga. När man får skatta på klass, när allt inte är blodigt allvar varje liten sekund. Man kan vara seriös och koncentrerad utan att få ont i magen av all press. Det går. Det är bevisat! Och jag har insett att man ska le. Det spelar ingen roll hur det känns egentligen, fake it till you make it. Det går att få bort alla dumma känslor, bara man fokuserar på något annat, något bättre. Yeees, det är såhär det ska vara. Såhär. Inte som förra veckan, speciellt söndags. Men nu glömmer jag det gamla har ser framåt, för det är framåt vi ska va? Japp. FRAM.

/ Jassi

Haha jag såg precis en bild på facebook från skolan som jag aldrig sett förut. Kul. Eller inte.


Vägen är vägen som går till nästa väg

Ibland kan jag fråga mig själv varför jag ens försöker, varför jag lägger ner så mycket tid och kämpar med dansen. Oftast vet jag exakt varför, oftast är svaret självklart. Men ibland känns det ganska hopplöst. Som dagar som denna, när ingen verkar gilla det man gör. Ibland kan jag känna mig väldigt väldigt osynlig på balettakademien. Jag kämpar, och försöker, och vill, men det spelar lixom ingen roll. Jag når inte fram till lärarna. Jag vill göra dom nöjda, och jag vill bli bra för min egen skull också, men det finns tillfällen då lärarna är som ett stort betongblock som man inte har någon kontakt med alls. Och tillfällen då dom egna danskompisarna pratar dåligt om en bakom ryggen. Sådär lagom diskret så att man hör men inte kan reagera. Lite surt. Ja.. så är det väll ibland.

Det finns ju härliga dagar också. När lärarna är glada, när dom ser en, när dom ger sån feedback som utvecklar men inte trampar på det lilla självförtroende som finns kvar. Och när man slipper kompisar som ser ner på en. Jag hoppas på en sån dag imoron. Annars får jag väll bara ignorera världen och dansa. Bara dansa och göra allt för att utvecklas på egen hand I guess. Hmm.. Japp.

/ Jassi


Det gäller att fylla livet med glädje

Och jag har precis fyllt min ångestfyllda skolkalender med massa glädje. Nu kan jag tänka på dans och fina DP varje gång jag ska checka mitt överfyllda schema. Nice! Mycket.

/ Jassi


She looks so hearty, feeling fine.

Tänk vad snabbt livet kan vända. Eller så är det bara tiden som rinner iväg i en sån fart att man knappt hinner märka hur allt förändras, hur man själv förändras. Jag känner knappt igen mig själv längre, jag är en annan människa, men trots att jag är så annorlunda, så är det här en mer äkta jag än den jag var förut. Det är lätt att säga att man vill, men den djupa, äkta viljan, är omöjlig att föreställa sig innan man haft den. Om man vill förändras, om man verkligen vill göra skillnad, om man vill bli bättre, gå vidare, då KAN man. Det går. Och det går snabbt. Det är skitsnack när någon säger att det inte går över en natt, för det är precis det som händer. Den äkta viljan kommer över en natt och när man väl har den, då är man nästan framme. Det är förberedelsen som tar tid. Det tar tid att fånga alla intryck, att våga tänka tanken av en förändring, att samla kraft. Det tog mig år. Men så plötsligt en morgon vaknade jag upp, och allt kändes annorlunda men allt runt mig var precis som förut. Det var något innuti mig som hade växt. Jag VILLE förändras. Jag ville lämna allt dåligt bakom mig och börja om. Just då ville jag bara dansa, allt annat kändes väldigt oviktigt. Ni ska bara veta vilken känsla av otålighet det är, när man verkligen vet vad man måste göra, men när man måste låta tiden gör sitt. Men som sagt... tiden går snabbt. Jag gick från totalt kaos till att faktiskt ha ett liv. Jag trivs. Det är inte alltid lätt, det är aldrig lätt i livet. Det är varken lätt att inte få bestäma över sig själv alls, eller att ha möjlighet att bestäma allt, att göra vad man vill. Man behöver kämpa oavsett. Frågan är bara vad som är värt att lägga kraft på. Och nu vet jag att det här, precis det här, är värt varenda sekund.

Just another list of consequences of things that we do
Just another hit of happenings that we have to live through
In and out of all the reasons, and all the “whys” and “wherefores”
We just want to keep on breathing


/ Jassi

We just want to keep on breathing

En dansare är aldrig perfekt. Man får aldrig nöja sig. Det var en liten aha-upplevelse idag tror jag. Det är inte bara om man inte är bra på att dansa som man gör fel, inte bara då man är placerad konstigt, tappar center eller är för stel. Kritik betyder inte att man hela personen i fråga är fel, utan att man får något att tänka på, för att bli bättre. Det gäller nog allt i livet. Jag har en känsla av att min mattelärare förväntar sig att jag ligger på topp varje sekund under lektionen, att jag klarar varje uppgift, att jag inte gör fel, aldrig nånsin. Men så ska det inte kännas va? En lärare ska man kunna vara trygg med, göra fel och säga fel saker framför, utan att bli dömd, utan att känna dom besvikna vibbarna. Jag vill så gärna intala mig själv att det inte är så, ingen förväntar sig det av mig, men det är svårt. Väldigt svårt. Jag får väll ta och öva mig på det... Samma sak med dansen, fast ändå annorlunda. Man kan inte vara perfekt när man dansar, för vad är perfekt? Vad är fint och inte? Vad är rätt och fel? Men i skolan kan man vara perfekt. Man gör uppgifterna och klarar målen. Speciellt matten. Det är ett tal, det är en lösning och ett svar. Så enkelt är det. Helt rent, helt perfekt.

Men dans är lycka. Oavsett vad. Dans är magiskt. Det räddar mig från allt, från stress och från alla måsten. Varje gång någon frågar hur jag orkar med både skola, dans, fritid och allt som hör till så finns det bara ett svar på den frågan; Jag hade aldrig orkat UTAN dansen. Aldrig.

"Great dancers are not great because of their technique. They are great because of their passion."

/ Jassi

Ganska coola asså


Beroende?

Är man beroende av FaceBook när det känns som att livet går under för att det inte går att logga in?

/Malin

Fantastisk


Plugg som vanligt!

Ska borsta tänderna och lägga mig i sängen och plugga. Ovanligt, det ända jag gör på dagarna är dansar och pluggar! Menmen, det är så jag har valt att leva mitt liv, och det är SUPER! Det är ju snart helg liksom, och har planerat in värsta myskvällen med Michis, såååå det kommer bli fett najs! JÄTTENAJS!
Imorse var det 6 grader när jag gick ut! freeeeeeezing! Jag som kollade ut såg solen och tog förgivet att det skulle vara rätt så varmt....  :o

Nej nu måste jag verkligen göra mig sängfärdig så att jag får sova några timmar!


/ Malin

You did what you did to me, now it's history I see

Onsdag idag då. Det bästa är väll egentligen att vara tyst och inte ställa några frågor alls. Just dance Jassi... just dance and shut up.

Hade ingen skola idag. Mohaha! Samtal med min lärare i en halvtimme bara. Hon är snäll. Japp. Mycket. Skönt att ha en snäll lärare va? Yes it is. Alla vuxna är inte knäppa, även fast det oftast känns precis så. Jag menar, majoriteten av personer som gjort mig ledsen, ignorerat mig, svikit mig har varit vuxna. Det säger väll det mesta. Det är ju nästan pinsamt att jag själv är vuxen snart... Men jag ska vara trevlig och snäll. Verkligen.

På tal om ingenting så är jag BEROENDE av "Big in Japan". För det första är låten så otroligt avslappnande och mysig och för det andra så är vår dans till den helt underbar. Bara så härligt flytande. Jag önskar lite att vår klass på fredagar kunde kick ass precis som tisdagsklassen, vara lika utmanande. Men jag får njuta av tisdagarna så länge åtminstone! Tur det! :)

/ Jassi

Big In Japan

låt att geeka sönder

Kramp!

Mina ben krampar, det är sjukt!! Först hade vi värsta orienteringsvandringen i skolan, och sen DANS!! Dansen var underbart rolig, men mina ben var döda redan innan, och nu känns det typ som om de har blivit överkörda av ett tåg eller någonting sådant. Jag säger bara krampkrampkrampkrampkraaamp! Jag kommer vara död imorgon! Därför borde jag gå och lägga mig nu, men först måste jag duscha! Vart tar min tid vägen??
/Malin

Alla har sina dagar - tyvärr

Tisdag igen då! Däremot gick det inte riktigt så bra som jag ville idag, men det är fortfarande min favvodag. Det var ju fortfarande lika ROLIGT. Ojoj vad annorlunda jazzen är jämfört med förut, så mycket roligare, så mycket bättre stämning. Och moderna är så mysig. Perfekt liten grupp. En utmaning verkligen, men det behöver jag. Jag älskar utmaningar! Eller kanske inte dagar som denna... När vi började med uppvärmningen på jazzen kände jag bara; vart är min koncentration? Jag kan inte sätta fingret på vad som gick dåligt, men det gick inte bra heller. Jag undrar lite om jag kanske är känslig för kritik?... Fast det får jag bara inte vara! Jag VILL ha kritik... men visst skulle det vara skönt med lite "bra" ibland, men jag får INTE haka upp mig på sånna småsaker. Jag BEHÖVER kritiken för att utvecklas, och vad vill jag? Jo, precis. UTVECKLAS! Vilken tur att det är en ny tisdag nästa vecka! Jag tänker kämpa, aldrig ge upp. No matter what.

Har spelat in en reklafilm idag också... haha fail. Känner mig som ett mongo när nån står där med en kamra och man absolut INTE får titta in i den, utan på personen brevid istället. Logiskt... Otroligt. Nej jag måste sova nu, tänk känslan av att få sova ut! Varför går jag alltid och lägger mig sent när jag varje morgon ångrar mig så djupt? Fy på mig. Nu: SÄNGEN!

/ Jassi

Om man är på ackis halv 4 så får man ta tummen ur röven och plugga lite kemi helt enkelt.


Sverige gick precis sönder

Jag satt nästan och skrek framför tv:n igår. Inte av glädje, utan att förtvivlan. Hur kan det här hända? Hur kan ett parti som klart och tydligt fryser ut en folkgrupp från samhället ges plats i riksdagen? Finns det ingen gräns? Ingen lag? Hur kan rasister vara med i en demokrati? Och varför denna blockpolitik? Nu står jag varken på blå eller röda sidan, men är det inte rejält orättvist med 3 partier i ett block och 4 i det andra? Speciellt med tanke på lilla vänsterpartiet. Hur kan dom tillåta blockpolitik, det är inte ens i närheten av demokrati. Det största PARTIET borde få leda, rätt ska vara rätt. Jag menar, störst procent har ju ändå röstat på det partiet. Just nu känner jag bara fail från båda sidorna, båda har misslyckats lika stort och fört igenom en lika dålig politik. Och så står miljöpartiet där i mitten och dras åt olika håll. Måste bara ge ett stort plus åt Maria Wetterstrand. Hon verkar smart. Skulle vilja se henne ställa sig där och få ordning på kaoset. Jag tror på henne och det är så synd att hon avgår snart. Just nu känner jag bara att jag gärna skulle vilja trycka ihop alla 7 partier i en klump och låta dom gå emot den gula fläcken som smuttsat ner sverige... Sammarbeta nu. Skit i alla jävla frågor om skatt och förbifart sthlm, det är ett så mycket större problem nu... Resten har man tid för sen....

/ J

Laddat med dans inför valvaka!

Det blev mycket politiksnack på ackis idag, och desto mindre dans. Det var vikarie på baletten, men han kom inte så en dansare fick ta klassen (Haha, fail). Fast hon var extremt duktig. Tränad i Japan, kan ni då förstå hur vig och placerad hon var? "Just something really easy" Och så kör hon värsta diagonalen... Yeah, right. Easy haha... Sen orkade vi inte gå på någon mer klass så jag, Gry och Hedda hyrde 4an och dansade rumpan av oss där :) Dom är två trevliga tvillingar måste jag säga :) Kul med roligt folk i DP! Har hunnit plugga matte också, sweeeet. Nu blir det valvaka! Tagga!

/ Jassi

I 4an idag. Koreografi, diagonal, piruetter, strech och massa snack. Man bara måste älska Balettakademien!

Val 2010

Aldrig i mitt liv har jag brytt mig om politik men helt plötsligt sitter jag och kollar debatter på youtube, snackar val på tunnelbanan, blir glad över att mitt favvoparti vann i skolvalet och surar över att jag inte får rösta på riktigt än. 4 år kvar... en evighet. Världen kanske inte ens finns kvar då. Det är så många som säger att alla partier suger, och på ett sätt stämmer det... Dom säger så mycket bra saker, men när det väl kommer till det praktiska så ser det helt annorlunda ut. Partiernas syn på världen och den verkliga biten matchar inte. Det är fel någonstans. Men samtidigt, hur lätt är det egentligen att göra ALLA nöjda? Det går ju inte. Och för att ha en så omöjlig uppgift så tycker jag att alla partier i regeringen lyckas på ett eller annat sätt. Jag menar, det går ju inte åt helvete för Sverige. Det rullar ju på.

Men blocken, det är en annan sak. Hur ska man kunna rösta helt fritt när man egentligen bara har två sidor att välja mellan. Väljer man MP så har man röstat på S och väljer man FP har man röstat på M. Väljer man ett litet parti har man slängt bort sin röst och väljer man SD har man rört om till ett kaos i regeringen. Jag skulle vilja se en uppfräschning. Nya, unga tankar... Nu låter det som att jag inte har en åsikt om vilket parti jag tycker är bäst, men jag har nog en väldigt stark åsikt. Tänker däremot inte gå ut med den här haha ;) Jag har en så står lust att gå med i ett ungdomsparti och få debattera. Men samtidigt vet jag att det här kommer gå över så fort valet är slut. Jag har bara blivit så uppslukad, men innerst inne tror jag inte att jag skulle orka bry mig alls. Nej men jag borde sluta leka kunnig och gå och dansa eller nått istället nu. Eller plugga svenska... Znaark.

/ Jassi

En random bild från ingarö.

Fredagkväll

Haft underbaraste moderna lektionerna. Jag bara älskar ackis! Det är underbart att komma dit typ varje dag och andas in all dans och umgås med alla underbara människor :) Det är sjukt vilket starkt band man får till varandra bara av att dansa tillsammans. Man lär känna varandra på ett helt annat sätt. Det är så mycket lättare att se hur en människa är som person genom att kolla på hur den dansar.. tycker jag i alla fall! :D

Nu ska jag gå och sova.. jag vet, fett lamt på en fredagkväll menmen, ngn gång måste man vila när man inte har en enda lugn stund i veckan.

Såhär blir jag när jag inte får sova på länge......

/ Malin

Man måste skratta åt sig själv ibland

Och det är precis det jag gör nu! Haha. Eller egentligen åt oss alla ;) Nu lägger jag ut videon på det första vi gjorde med DP - en koreografi till Circus med Britney. Såklart är det inte bara DP, det är typ en miljard personer i den här koreografin, alltså massa dansare utifrån som köper kursen, men några DPare hittar ni nog ;) Även fast alla ser väldigt annorlunda ut jämfört med nu haha... Nej asså det här kommer jag ångra så fort jag lagt ut den... Haha.... Kul....

Om ni undrar varför vissa bitar är borta så är det för att mitt minneskort var skadat och hela filmen hackar och blir svart på vissa ställen... Fick klippa lite men ni fattar nog grejen ändå.


Jag vill dansa NUUUU

Olala vilken dålig bloggning. Smile :) Sitter i skolan och tråkar så mycket att det börjar bli riskabelt för min hälsa nu känner jag... bläää. Har inga lektioner kvar men klassfoto klockan halv f*cking 3... Vi är sist av alla klasser, såklart. Så är det ju alltid. Kan inte tiden gå lite snabbare så jag kan åka till ackis och dansa MODERN nuuu! Kulkulkul! (har så tråkigt att jag garvar åt att det nästan står kuk.. mohahaha vad roligt..) Borde jag inte plugga då kanske? Hm, nä. Vara social? Jo okej då. Men SNART är det DP. Gillagillagilla. :)

/ Jassi


Braaaa


Bästa dansdagen imorn

Så himla taggad inför imorn!! Först Feminine Vibe och sen modern jazz! taggataggatagga :D
Btw måste ni spana in Eliza Doolittle, så mysmusik!
/Malin

Jag älskar tisdagar och jazz!

Min favvodag är slut snart. Längtar redan till nästa tisdag! :) jazzen var hur härlig som helst. Det känns så bra, inte samma press som förut och massa skratt. Det är okej att göra fel. Jag vill aldrig att klassen ska ta slut. Jag är verkligen redo att UTVECKLAS nu, jaaa! Jag vill ha kritrik och jag vill göra rätt tillslut. Moderna var inställd och jag ville titta på M7 jazzen, så vi gjorde det. Kulkulkul. Vår jazzlärare är så bra! Och supersnäll! I'm so happy now. Det är ROLIGT igen! Roligare än nånsin. Det är så det ska kännas på en klass. Precis såhär :)

/ Jassi

Vi dansar feminine vibe!

Här får ni en film på när VI dansar! Eller några från DP är det, och sen massa andra på feminine vibe-klassen på torsdagar. Min enda streetiga klass i veckan, det är verkligen det jag är sämst på av allt haha, har knappt dansat det förut, men SUPERKUL är det verkligen!! :) Lärare, koreograf och filmare är Celina Rydén ;) Försök se om du känner igen någon av oss, inte så svårt att se mig och mina lysande gröna byxor lixom... Eh. Och antonia med henne röda hår haha ;) Men det är fler DPare där ;) Typ på den främre raden.

/ Jassi

Enjoy.

Så får du bra betyg - Den meningslösa delen

Ja, vad är mitt betygstips idag då. Det bästa är väll att ta tag i alla uppgifter istället för att sitta här och blogga om hur andra ska få bra betyg... haha. Nej men jag har kemiprov på tisdag. Underbart... Otroligt.

Rensade precis igenom min gamla mobil. Vet ni vad jag hittade!! VÅR GAMMLA CIRCUSDANS FRÅN FÖRSTA TERMINEN PÅ BALETTAKADEMIEN! Vi var fan SMÅ då haha.. Eller vi såg åtminstone annorlunda ut. Jag hade helt glömt bort det där, men nu när jag hittade filmen kom jag på att vår jazzlärare filmade när vi var i 10an och dansade. Hur KUL är inte det lixom? Om jag vågar så lägger jag upp den snart haha.... Men var beredda på ett skratt, det såg inte direkt LITE komiskt ut ;) Tur att man har utvecklats litegrann känner jag.

/ Jassi

Hittade en bild från audition också; min nummerlapp haha! :) Old memories.

And I don’t recognize the zombie you’ve turned into

Kul att jag har sån blogglust. Äsch. Imorn ska jag dansa iaf! :) Ovanligt? I know haha. Nej men jag har ju börjat med konståkningsbilder, så varför inte fortsätta med det? ;) Synd att jag inte ska jobba med skridskoskolan i år, men man hinner inte med allt. Dansen är ju ändå det sista jag tänker släppa. Tänk om jag aldrig hade slutat på konståkning? Kan inte ens tänka mig det idag. Jag är så glad att jag klarade av att ta det beslutet. Det var inte lätt... efter att ha åkt så många år, tävlat, lagt ner så mycket tid och kraft... det var som att släppa sin identitet. Nästan. Förutom att jag hade förlorat all motivation och hittat en annan identitet. Så, otroligt smärtsamt kan jag inte säga att det var. Det hade KUNNAT vara smärtsamt, men jag saknar inte och har inte saknat konståkningen alls. Tänka sig var konstigt... fast ändå inte. Jag har ju dansen :)

/ Jassi


Bajsantilop

Har bloggat riktigt dåligt på senaste tiden. Det är det jag menar med bajsantilop. Nejmen, livet har helt enkelt kommit emellan, för mycket sjukdom och plugg helt enkelt. Måste göra ikapp massa sidor matte och plugga till kemiprov imorn. RÅTAGGA. killme.

Länge sen jag var såhär pigg känns det som. Fast egentligen inte..

/Malin

ÅNGEST!!!

Hej på er alla!! :D
Det här är mitt första inlägg, men den kommer definitivt inte att vara min sista ;) För ni som inte vet så heter jag Agnes och är också en medlem av dansprogrammet. And that only means one thing. Mitt liv är dans. Jag dansar nästan varje dag och skulle lätt kunna dansa ännu mer än vad jag gör. Men vad som är svårt med ett sånt här liv är när ens kompisar utanför dansen blir trött på allt dans och undrar när man har tid för dem! Sen kommer man på att man också går i skolan, var man har massvis med läxor, projekt och prov. Och många som dansar, tycker att det är det ända som finns. They live, breathe and eat dance. Men vad händer med dem som inte alltid är hundra procent säker? De som vill satsa men vågar inte eller tror inte att de skulle klara det. Eller dem som låter sig bli övertalad av sina kompisar eller andra runt omkring sig att skippa en klass för det kommer inte att skada. Ja du, de som gör så får ångest. Just nu har jag JÄTTE mycket ångest för att jag inte kunde gå på dansen idag! Okej, det va för ett bra själ men ändå!! Och även om jag har världens bästa dansgrupp och de är världens snällaste och skönaste/roligaste så är det ändå svårt att lämna sina andra kompisar. Speciellt när, om några månader, kommer något stort att hända och jag kommer att träffa dem ännu mindre... Jag tror att ni där ute, kanske kan förstå lite hur det känns. Man har ångest när man dansar för att man tänker på ett skit stort prov som man har nästa dag som man borde ha pluggat till lite mer, eller att göra sina kompisar besvikna igen. Men man har ÄNNU mer ångest när man inte går på dansen!! Självklart förstår mina kompisar att jag älskar att dansa och jag är en sån som lever för det, men jag kan förstå att det är lite jobbigt för dem. Tackålov så har jag Jassi, Malin, Nikolina, Akiita ( Antonia ) och Jessika som är där på dansen och som kan hjälpa mig :) Och nu när jag äntligen har fått ut det här, så kan jag börja fokusera på dansen igen! I år känns det som min vilja har blivit mycket större och även om jag måste jobba mycket med min självsäkerhet, så vet jag att det här året kommer jag att ge allt och förhoppningsvis få något tillbaka! Jag vill bevisa för andra, men mer för mig själv vad jag kan och kanske även få reda på saker som jag inte visste att jag kunde! Så från och med nu, så gäller det, I promise.

/ Agnes

Contemporary dance

Fint. Väldigt. Otroligt. Jag älskar dans.


Look up in the stars!

Suuuper happy!!! :) feminine vibe med en superbäst lärare och en rolig dans! Vi krälade runt på golvet, det säger väll allt? ;) sen modern jazz! Jag kommer lära mig så otroligt mycket på den här klassen. Personer från utbildningen som man kan hämta inspiration hos, och en lärare som verkligen pressar en till max. Man blir helt lycklig. När jag kollade på förberedandes föreställning gjorde de en sak som jag direkt önskade att jag kunde lära mig. Hoppades på att vi kommer få göra det på jazzen i år, men nu behöver jag inte tänka på det mer för JAG HAR LÄRT MOG DET NU!!! Jag kan inte beskriva den känslan, man måste uppleva det. Det är balsam för själen, bokstavlingen.

Jag skriver om dansen hela tiden haha.. Men sån är väll jag. Skulle kunna skriva en roman om våra dansklasser, men var inte rädda, det ska jag inte göra ;) Får ta och blogga om något annat snart, betygstips kanske? Eller bara massa dina kläder och skor :) vi får se, nu måste jag läsa lite i min trevliga fysikbok.

/ Jassi

It's probably cause you think you're cooler than me

Det är inte roligt när en lärare inte tycker om en och man känner sig så fel... men jag kan ju säga att det är superskönt att få dansa massor igen, längtar så mycket till feminine vibe och modern jazz imorn! :)

Men jag förstår inte riktigt det här med att vara otrevlig... Varför ska det vara så roligt att såra och göra narr av människor..? Är det inte så mycket bättre att vara snäll, glad och trevlig och skapa en fin stämning?... Försöka uppmuntra och göra något fint och kul av allt det här... Vad är det för tillfredställelse att alltid kasta ur sig kommentarer som bara gör så ont och som man blir så ledsen av?.. Jag tror att det mesta skulle bli så mycket enklare om allt blev lite positivare.... Jag vet inte... Det är bara så det känns.

Bloggningen suger men ska man hinna dansa och plugga hinner man inte sitta här inte ;) Men lite bättre uppdate får det allt ta och bli, så fort jag och Malin tar och blir friska igen! Vi hostade ikapp på baletten idag.

/ Jassi

En till konståkningsbild på mig hihi :)Egen koreografi

Hejsan svejsan (oj vad svenskt och medelmåttigt :s) Nu är det Antonia som skriver bara så att alla vet det.
Jag gör en egen koreografi till vinter-föreställningen, och jag är typ superglad över att Jassi ville ha solo-delen för jag tror att den kommer passa henne väldigt bra :D iaf, det kommer antagligen att dyka upp videofilmer snart på olika danser och koreografier, både seriösa och superflummiga så håll ögonen öppna <3

Jazz med Adrienne

Ännu mer danslycka!! Åh jag är död, tror jag tog i med mer än vad jag faktiskt har, men kul var det! Det gäller att koppla bort tankar och trötthet, japp! Koreografin är helt wonderful, ångrar att jag inte lärde mig dansen ordentligt innan så jag skulle slippa tänka på steg och sånt idag... men mot slutet gick det att ta ut iaf! :)och jag hade balans på piruetterna idag! Jag tror jag har förstått en sak när det gäller att snurra.. Hmm.. Kanske. Det skulle underlätta så mycket. Sen var det modern och jag hostade inte lite haha ;) nej men en underbar dansdag var det! Längtar redan till nästa tisdag, det är officiellt min favvodag nu!

/ Jassi

SJUUUK

Åh, usch jag är sjuk och har ångest över allt jag missar! Dansen, skolan allt annat som kan tänkas hända... Har ingen ork till att plugga heller, men måste ta mig samman annars kommer det bli riktigt jobbigt när jag kommer tillbaka. Nee, nu ska jag gå och dricka te med honung i, antinflammatoriskt och bra '')
/Malin

Prove them that you are better than they think you are

Nu ska jag kämpa. Jag ska göra allt, och det spelar ingen roll hur jobbigt det här, hur ont det gör, hur mycket ångest det ger, det kommer leda mig framåt, utveckla mig, göra mig starkare. Jag kan klara allt om jag vill det, och nu vill jag det och därför kommer jag klara det! Smart va? Jag vet att det inte kommer vara enkelt men jag vet också att det kommer vara värt det. Det kommer vara värt varenda sekund den dagen jag står där och känner att jag har lyckats. Nu ska jag lyckas. Jag brinner för det här, jag ska bli bra och jag ska göra det på mitt sätt. Peace out, imorn är det jazz och modern!

/ Jassi

Jag på isen för ett tag sen ;) Kan ju tala om att jag trivs så mycket bättre på dansgolvet.Utvecklingstid med jazzlärarna

Jag har skrattat hela dagen. Det var så roligt idag. Mår piss tyvärr men jag har iaf dansat massor :) Utvecklingstiden var hur grym som helst! Adriennes uppvärmning var crazy, så otroligt roligt så jag bara ler när jag tänker på det. Sen fick vi en fras av Maria och skulle sätta in den i en låt och bygga upp en koreografi själva. På 40 min!! Haha... Superkul och superpinsamt. Jag har verkligen ett mål nu och jag måste fråga alla mina danslärare vad jag behöver göra för att komma dit. Oh jösses... Sen vart det balett och tåskola! :) baletten var inte svår alls. Varför går det alltid dåligt för mig på dp lektionerna?! Jag känner mig sämst då, men det här var ju svårare på nivån men samtidgt gick det så mycket bättre.. Tåskolan däremot haha, det var inget att leka med ;)

Keep smiling Jassi. Det är bäst så.
'och jag ska aldrig mer säga sanningen till någon som saknar förmågan att förstå.. '

/ Jassi

Bildbomb

DP i ett nötskal.
Till Jassi!

Såhär?

Alvedon och dansabstinens!

Försökte göra ett videoinlägg men det gick inte, ser halvt död ut ;) Nej men usch, snacka om att jag har ont i varenda cell i kroppen. Våga inte peta på mig! Det gör tillochmed ont när jag ligger ner. Öm överallt. En trött och förkyld kropp blandat med träningverk haha ;) Däremot är min hjärna ganska pigg och vill bara DANSA. Igår hade vi modern med hela DP, och vi är extremt många menmen.. Imorn har vi utvecklingstid, jaaaa! Det ska bli så roligt. Sen blir det massa balett. Hela den här terminen ska jag verkligen satsa på att utvecklas i balett, hitta en bättre position och bli starkare. Framframfram. Jag vill ha utmaningar. Det kanske inte är så bra men jag VILL att det ska vara lite för svårt, för då tvingar jag mig själv att bli bättre, att klara det, att ta ut.

Nu ska jag till stan med Malin! Hon ska köpa tåskor och jag några tröjor till och en jacka, kanske. Om jag hittar nån. Trevligt trevligt. Sen måste jag plugga matte... jippe. Not. Låt det bli IMORON! :)

/ Jassi

Det här är faktiskt mina tåskor haha ;) Samma bild som på headern där uppe. Kulkulkul. Svårtsvårtsvårt :)


Tåskor

Ska in till stan och köpa mina första tåskor imorgon! Det är faktiskt ganska nervöst eftersom det är klass på söndag, men det ska nog gå bra! Så drar alltså till stan med Jassi, sen bli det hem och plugga... Jaja, men måste kämpa för att hålla sig på topp :)
/Malin

Viljan att utvecklas

Det har jag. Och den har aldrig varit starkare än nu. Motivationen är större än någonsin. Jag vet inte vart den kommer ifrån, men nu är det som att alla pusselbitar har fallit på plats och jag vet exakt vart jag vill. Jag ska DANSA. Jag ska UTVECKLAS. Jag vill bli riktigt bra, vill pressa mig själv och utmanas. Jag är beredd på den största utmaningen i mitt liv. Det gäller bara att hitta utmaningarna överallt, gå klasser där jag måste pressa mig till max. Inte klasser där jag känner att jag halvsover för att man inte kommer någonstans. Vara medveten var man än är, i skolan, på t-banan, på väg till dansen, jämt måste jag vara medveten och veta vart jag har min kropp. Jag vill känna vart jag har den. Jag vill satsa nu och jag vill se hur långt jag kan komma. Sålänge jag verkligen vill det här så finns det ju inga omöjligheter, bara möjligheter.

Vår vilja kan ingen ta ifrån oss.

/ JassiDanshög!

Dansglädjen är tillbaka!! Det gick ju way mycket snabbare än jag trodde, och det bugar och bockar jag för! Lyckaaa. Feminine vibe, tyvärr inte med celina, men ändå med en superrolig Jakob! Sen modern jazz, och jag kan tala om att det var det svåraste jag nånsin gjort. Men shit vad roligt det var! Nu kommer alla andra klasser kännas supersega och enkla haha ;) som igår.... Men jajaja! Dans är LIVET.

/ Jassi

As I am


Dansglädje!

Mitt hundrade inlägg för ikväll haha, nemen kolla in den här filmen. Fatta känslan av att bara dansa runt sådär med andra och lixom... gaah vad härligt. Såntdär borde man göra oftare! :)

/ Jassi


Jassi tänker så det knakar

Det är precis så det är. Knakar i hela huvudet på mig. Det var väldigt skönt att bara sitta och lyssna på musik och låta tankarna rensa ur sig själva kan jag tala om... Lite som att massa trassliga trådar börjar få lite ordning. Ont i huvudet har jag fortfarande, men det går nog över snart. Jag är ingen ont-i-huvudet-person. Det händer typ 3 gånger om året, men nu är det som det är. Jag hade nog för höga förväntningar, ville nog lite för mycket. Jag såg nog fram emot det här med alldeles för mycket lycka. Men jag får ju inte sluta klättra bara för att någon försöker skjuta ner mig. Jag vet att jag är så mycket starkare än så, och ja, det gjorde ont och shit vad det knäckte mig, men jag är stark och när jag väl bestämt mig att att satsa och dansa då ska jag göra det. No matter what.

Synd att ingen förstår vad som hände i min hjärna under sommaren, för annars hade ingen tvivlat på min vilja nu. Lite rädd för att lärarna ska behandla mig som luft, men vad ska jag göra? Finns inte så många fler utvägar än att faktiskt bara dansa och göra det jag verkligen vill. Och så har man lärt sig att privatlivet stannar hos mig, japp. Nej, men imoron är det feminine vibe och modern jazz och jag ska DANSA. Känns konstigt med nya dp och blabla men imoron är det bara två vanliga klasser så det ska bli så skönt så skönt att bara få komma bort. Men just nu vill jag bara sova bort den här dagen, hoppas huvudet släpper och hoppas att tunnelbanan fungerar som den ska imoron. Jag blev ju inte lite stressad vid liljeholmen idag... fyfan. Jaja, glöm det nu. Next: SÄNGEN. Ska sova i 10 timmar, MINST. Jag behöver det.

Avslutar med något väldigt klokt: What you need to know about the past is that no matter what has happened, it has all worked together to bring you to this very moment. And this is the moment you can choose to make everything new. Right now.
Right now...

/ Jassi


Balett med Lottie

Första balettlektionen avklarad! Vi gjorde exakt samma sak som första TERMINEN i DP. underbart att dansa igen men känslorna är lite delade. Har dom kastat tillbaka oss på ruta 1 igen?

Videoinlägg- Malin


Man must dance

Idag blir det balett och sen inget mer! Måste verkligen hem och plugga, har en spanskagrej att skriva och det kommer jag nog behöva arbeta med ett tag med tanke på att spanska inte riktigt är mitt ämne (a)
A monkey in the jungle
/Malin

I won't let the past steal my present

Goooodermorning! Vilka störda inlägg det blev igår, men idag är en ny dag och idag har ingenting dumt hänt ;) Än. Nej men today must be a better day. Har ont i huvudet idag, lite sprängande känsla. Och mina ögon är fortfarande röda. Och så kunde jag inte sova heller. Jag som inte gråter annars, förutom i sånna stunder. Av chock och besvikelse. Kan ju säga att det var längesen jag inte kunde kontrollera mig själv haha.... men nu glömmer jag det.

Snart ska jag till skolan och ha matte i två timmar. Hoppas vi får börja jobba i boken säger jag bara! Det kliar i fingrarna, jag vill ha något att börja med så att jag redan nu kan göra allt svårt innan alla läxor hinner rinner ner över mig :) Sen ska jag åka iväg och hämta ett papper... Kul att man missar kemi och engelskan men a man gotta do what a man gotta do, eller nått. HOPPAS jag hinner till fysiken säger jag bara.

Jag vill helst hoppa över hela dagen och låta klockan bli 4a. Ackis med Malin och sen resten av DP lite intrillande sådär tills klockan blir 5. Nu ska jag lära mig jazzen, vill inte komma dit på tisdag och känna mig som en babian som inte fattar nånting och är sämst i världen. Åh, jag ÄLSKAR adriennes klasser, kul, nu har man bara 13 klasser kvar då... 13 klasser! Det är ett skämt. Jag vill ha fler!

/ Jassi

Moooorr, I'm dangerous!


RSS 2.0