I tear my heart open just to feel

Vuxna är ju underbara. Otroligt. Trevligt att man har en talan här i världen, att nån lyssnar på en. I guess I have to move on. Hela dagen sprang jag runt och var överlycklig över Adriennes klass. Sen river någon ner allt bara sådär. Det var längesen jag föll så långt kan jag säga. Det var längesen jag flög så högt också. Det är nog säkrast att inte flyga alls, att ha fötterna på jorden. Men varför gå med på att krypa när man känner för att flyga? Nej, jag kastar mig ut igen och den här gången ska ingen brotta ner mig. Jag är trött på den här stämpeln. Det bästa är att le. Allt är bra. Dom har inget med mitt liv att göra. Man berättar aldrig något för nån, speciellt inte vuxna. Hej livserfarenhet nummer 1. Nej men ryck upp dig nu Jassi, imoron är det balett med Lottie och jag är TAGGAD. DP, ni är underbara mitt i allt det här. <3

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

/ Jassi


Tissdaaa' and I'm I fighter

Årets första DP lektion! Feta najs ju :P men tråkigheter händer alltid..
Har en ganska chill dag i skolan imorgon bara Engelska och idrott, och sen blir det ACKIS AGAIN!! :D Astaggad!
Kom på att det var en hel vecka sen jag gjorde ett videoinlägg, så det kommer imorgon :P
/ Malin

I know you have a lot of strength left

Man måste vara stark. Man måste le. Man måste visa att allt är bra. Lita inte på någon. Det är dagens fina råd. Det finns inte många här i världen som vill dig väl.

I should be crying, but I just can't let it show.
I should be hoping, but I can't stop thinking
Of all the things I should've said,
That I never said.
All the things we should've done,
That we never did.
All the things I should've given,
But I didn't.

/ Jassi


Fuck life

FAN VAD ARG JAG ÄR. Tips till alla som vill ha ragg av fula killar: gråt högt på tunnelbanan. Eller så skiter du i det för ditt eget bästa. GAAAH. Nej fyfann. Jag såg fram emot adriennes lektion så jävla mycket. GAAAH. det inte adriennes fel men jag är arg på ackis! Nu ska jag visa dom, jag ska vara så JÄVLA BRA! Jag KLARAR DET HÄR! JAG KLARAR DET!

stay strong....

/ Jassi

Svar på frågestund - Del 2!

Här är dom sista svaren. Frågan som får ett eget inlägg är: Vad är vårat pinsamaste minne! Haha, det svarar jag på så fort jag kommer ihåg allt pinsamt jag förträngt ;) Men resten av frågorna kommer nuuuu :)

1.hur många prenumererar på er blogg??
2.vilken dans är er favorit dans??
Svar Jassi:
1. Vart kan man se ur många som prenumererar haha? Skulle va kul att se ju! :)
2. Jag ÄLSKAR modern eller modern jazz (lyrisk jazz). Fast fartig jazz är också så himla roligt. Och feminine vibe. Lite svårt att bestämma sig här känner jag ;) Men ja... Modern och jazz säger jag tillslut :)
Malin; Jaaa... så extremt svårt att välja någonting, men jaaa... jag säger som Jassi i slutändan vinner modern och jazz! :)

hur långt vill ni komma inom dansen?
Svar Jassi:
Det är faktiskt en fråga jag ställer mig själv väldigt ofta, och som jag aldrig får ett svar på. Jag VILL komma långt, jag vill frilansdansa, koreografera och vara danslärare! Men samtidigt är jag rädd för att satsa på showbiz om du förstår, jag vill gärna ha en säker utbildning att luta mig tillbaka på. Men just nu satsar jag på att ha ROLIGT och UTVECKLAS så mycket jag bara kan. Det känns som mål nummer 1. Utveckling!

Malin; Just nu vill jag bara utvecklasutvecklasutvecklas. Satsar ju på skolan och så nu också, men man kan alltid göra båda. Nämen, jag tänker att jag får se vart livet tar mig typ :P


Vad är det bästa med att blogga??
Svar Jassi:
Ni underbara läsare! :) Man blir så glad varje gång man loggar in här och ser alla fina kommentarer! :) Men också att få skriva ner allt roligt så att man påminner sig själv om att det finns så mycket lycka omkring en. Inlägg är ju alltid något man kan gå tillbaka till och bli påmind om när man är lite nere, det är superbra tycker jag!

Malin; Jaa, guud! så himla kul när man får fina kommentarer gör ju dagen! Men annars så är det kul att ha ett ställe där man kan skriva vad man vill, utan att behöva tänka på betyg och sånt ;)


Vilkens dans gillar ni mest? Minst? Vilken lärare på balettakademien gillar ni mest? om man vill dansa jazz och modern, vilken lärare ska man välja då?
Svar Jassi:
Svarade på det där uppe haha... Omöjligt för mig att säga nästan, men jag väljer modern och jazz! :) Minst gillar jag house. Det är verkligen inte min grej.

Bästa läraren på balettakademien är ju omöjlig att välja haha... Dom flesta jag har haft är riktigt riktigt bra och väldigt snälla, det känns lite som att alla har sin "grej" som man tycker om...

Om du ska dansa modern så tycker jag aboslut att du ska dansa för Malin Wiskari! Du kommer lära dig extremt mycket och hon är supersnäll! Hon har fortsättningsgrupper. Om du en nybörjare så är Sophia Färlin-Månsson jätteduktig också tycker jag! :) Undefär samma stil som Malin.

Jazz så kan jag bara säga Adrienne Åbjörn! Vi har henne i dansprogrammet och hennes klasser är det fart i kan jag lova. Sjukt roligt och lärorikt. Hon har tillochmed en nybörjarklass! :) Annars så Maria Kim eller vem som helst, jag tror alla är bra på sitt sätt! BÖRJA DANSA! :D

Malin; Jaa.. jassi svarar så himla bra så.... säger bara som hon BÖRJA DANSA!


Hur länge har ni dansat?
Svar Jassi:
Jag vet inte haha! Min danshistoria är lite invecklad. Har egentligen inte dansat så länge, en termin på ackis i 7an och lite kurser hit och dit en gång i veckan. Men jag har åkt konståkning hela mitt liv där vi dansat en del. Men min största kunskap fick jag nog under ett intensivläger på Balettakademien :) Under det lägret bestämde jag också att jag vill dansa, och sen sökte jag till Balettakademien.

Malin; Började dansa när jag va 4 :) Först dansade jag en gång i veckan väldigt länge, och sen blev det lite mer. För två tre år sen började jag i specialgrupp, det var då jag liksom ville börja satsa. Först va jag på Sway i Täby och nu på balettakademien :PVill ni jobba med något inom dans? Asså vill ni bli koreograf, danspedagog, dansledare eller tävla i dans? Vad är era framtids planer liksom?! =)
Svar Jassi:
Jag vill bli frilansdansare, koreograf och dansledare HAHA! :) men det är mer en dröm än en plan. Jag vill verkligen, men jag vet inte om jag kan. Just nu satsar jag på att dansa, utvecklas och ha kul, så får framtiden forma sig själv! :)

Malin; Samma sak här! Att leva på dans är ju liksom en dröm, men samtidigt är jag realist.. så jag vet att det är sjukt mkt konkurrens och så :)

Sådär ja :) Det var alla frågor utom en ;) Det var sjukt kul med frågestund haha, men nej, nu måste jag plugga svenska... Visst känns det som att jag pluggar svenska HELA tiden? Oj vad konstigt när vi ska läsa en roman, ett drama, se en film och läsa typ 5 noveller, OCH hinna skriva en essä om det. Jobbigt. Yes indeed.


/ Jassi


Jag har en likadan mattebok som Malin!

Men jag har inte öppnat min än.... ooooops. Nej men jag har faktiskt ingen läxa alls! :) Försök inte nu Jassi. Haha. Nej men det är sant ;)

/ Jassi

Black or white

/Malin

Modern balett!


matte...

Mitt liv går rätt fort nu... men det lugnar nog ner sig när man kommer in i rutinerna och så :)
Nu väntar matteboken på mig.. det man inte hinner på lektionen får man göra hemma..


/Malin

*Notis till mig själv: jobba som en fking duracellkanin nästa lektion.*

Scream - Michael Jackson

Det var precis den låten som började spelas i min iphone i tunnelbanan idag! Vad tänkte jag på om inte JAZZEN med Adrienne! Hon har börjat båda teminerna jag haft med henne men en Michael dans, vi får väll se vad som händer imorn ;) Jag älskade scream dansen, det var verkligen min grej. Sen gick allt åt helvete, men nu ska jag bli BRA. Jag ska utvecklaaas! Åh jag längtar så jag spricker!

/ Jassi

Och vem är inte dansaren numero uno om inte Michael!

Don't you worry bout a thing

Har precis haft jazz med Maria Kim!! Så sjukt roligt. Svårt efter hundra år utan dans haha men det spelar ingen roll. Jag hade bara så himla kul! Vi såg Adriennes klass med utbildningen också haha! Åh vad jag längtar till imoron! TAGGA! Nu ska jag ge allt, jag vill utvecklas, jag vill komma så långt det bara går. Jag är så taggad på att göra allt som krävs för att utvecklas snabbt! Nu kör vi!

/ Jassi

Svar på frågestunden del 1!

Här är SVAREN! Jag har det i två delar, så del 2 kommer imorn :) På vissa frågor svarar vi var för sig, det är är mina (Jassis) svar nu, Malin lägger till sina i samma inlägg senare :) Vissa frågor var ganska svåra måste jag säga haha ;)

Vilka lärare har ni?
Svar Jassi; I jazz har vi Adrienne Åbjörn, i modern Malin Wiskari och i balett Lottie Lundström Ruther :)  Sen har vi lite olika lärare som inte undervisar oss i dansprogrammet, tillexempel Maria Kim, Celina Rydén, Emma Idén och Maria Ullriksson :)

Malin; Har inget att tillägga :P Dansar för samma!


Vad är din favorit affär att handla kläder i? :)

Svar Jassi; Jag måste säga H&M. Egentligen älskar jag topshop men det är så dyrt där, och H&M känner jag har massor med fina kläder till ett superlågt pris! :) Inte världens bästa kvalite, men hellre 10 billiga tröjor än 3 dyra ;)

Malin; Hmm, jaa... det är en extremt svår fråga men Top-Shop is lovely, Monki är inte heller så dumt :) Och när det kommer till service så är G-star helt underbart, älskar deras jeans också ;)


Hur mkt förkunskaper måste man ha typ i respektive stil för att komma in på DP 1 och DP2? vad är skillnaden mellan 1 och 2? :)
Svar Jassi; Hm, det var en svår fråga haha ;) Man måste ha dansat alla stilar ett par år i alla fall, både för teknikens skull men också för dansminnet. Det är nog viktigt att kunna ta koreografer snabbt! Och så är handlar det väll om att ha ambition, och verkligen vilja det här.

Och skillnaden mellan 1an och 2an.. Hmmm. Haha ja... av erfarenhet vet jag att 2an har mycket högre balettkunskaper. Man kan väll säga att 1an är för dom som dansat många år, och nu bestämt att dom vill satsa på att bli dansare. 2an är för dom som redan satsat i flera år, och nu verkligen är beredda att ge allt! Nått sånt iaf ;)

Malin; Ne, har inget att lägga till här heller!


har du några husdjur ?
vilket är ditt favorit godis ?
Svar Jassi; Nä, jag har inget eget husdjur iaf ;) Och godis, jag mår oftast bara illa av det haha, svårt att välja favvo då ;)

Malin; Jag har en hund, en dalmatiner tik som heter Lina men jag kallar henne för det mesta för buset! Favvogodis är extremt svårt att välja då jag älskar typ allt godis (a) men choklad är klassiskt, saltlakrits är skitgott och sen gilar jag typ ferraribilar ganska mycket..! ;P


Hur gamla är ni? :p
Svar Jassi; Vi är 16 år! :) Vi insåg att det är den perfekta åldern, man kan dansa både 13-16 år klasserna, 14-19 klasserna OCH vuxenklasserna som är från 16 år ;) Nerds vi är ! ;)

Malin; 16=liten när man vill vara liten och stor när man vill vara stor :D


Om du hade ett papper och skulle klippa utt ett djur i pappret, vilket djur skulle du då göra? xD
Svar Jassi; Jag skulle väll antagligen klippa en mask eller nått för det är det enda jag kan klippa i papper hahaha ;) Nej men jag kanske skulle försöka att klippa en katt åtminstone ;)

Malin; En groda, lätt asså! eller kanske en orangutang...


Dansar ni även med en strippstång? Eller har ni provat?
det är jätteroligt faktiskt
Svar Jassi; Nej, dom har inte det på balettakademien ;) Men jag hade gärna provat, verkar superkul :) Vart kan man prova sånt egentligen haha?

Malin; Haha, njaaaaaaaa... inte riktigt asså! Skulle ärligt talat inte kunna hålla mig från att garva, men har hört att det är skitbra träning, så kanske värt ett försök:)Det var några av frågorna :) Resten kommer som sagt imorn! Nu blir det svenska för mig och sen DANS DANS DANS! :)


/ Jassi


Första danslektionen idag

Snart ska jag gå till bussen! Idag blir det första riktiga danslektionen på ackis för höstterminen :) gillagillagilla! Ringar gillas också ;P
/Malin

Dancing with the feet is one thing, but dancing with the heart is another

Imoron är det dags! Imoron ska jag dansa och jag vet inte vad jag ska göra av glädjen! Jazz med Maria Kim och sen balett med Sabina Huss. Åh härliga känsla. Tänk att få dansa igen. Fantastiskt.
Imoron kommer svaren på frågestunden också ;) Passa på att fråga det allra sista nu.

/ Jassi


Shopaholic

Vem släppte lös dom rosa och vita conversen på stan egentligen? ;) Kan det bli bättre med en galen Malin och MASSA kläder? Nej, antaglingen inte. Träffade till och med min gamla lärare Agneta från 8an och 9an, igen haha! Den här gången var jag lite mer levande, inte dödstrött påväg från karolinska. Tänka sig hur det kan gå ;)

/ Jassi

M&J, som B&J.... fast BÄTTRE!

Vinnaren av helgens blogg är:

Vi har TVÅ vinnare! Det var SUPERSVÅRT att välja, och tillslut blev det så omöjligt att två blir HELGENS BLOGG! Vi är ju två som bloggar så varför inte ;) GRATTIS TJEJER! :) Klicka på bilderna för att komma till deras fina bloggar! :)

http://lovisaloves.blogg.se/


Bloggen skrivs av Lovisa, 17 år, från Strängnäs. Här finns härliga bilder, tips, mode och massa annat trevligt ur livet!  Ett stort plus också för att hon faktiskt inte haft bloggen så länge, och ändå fått till den riktigt bra! :) Grym design också, där det är lätt att hitta! :)

http://lovefiona.blogg.se/


Friona bloggar om cheerleading, dans, kläder, sin hund och har massa bra tips man kan ta del av. Här finns massor att läsa, och onödig information som man bara skrattar åt. En tjej som verkligen verkar vara sig själv, härligt! :) Även hon har en underbar design ;)

Nya grejjor!

Båda tröjjorna pratade med mig! JAG LOVAR!!


/Malin

Shoppinglycka!

Shopping med Malin är BÄST. Bilder får ni se snart :) nu ska jag kolla igenom alla som tävlar för helgens blogg! Vinnaren utses om någon timme!! ;)

/ Jassi

I'm off!

Stan con Jassi! shoppashoppashoppa

/Malin

Frågestund!

Det har blivit massor med frågor så nu blir det FRÅGESTUND! Dans, skola, kläder, mat, livet - något ni undrar över? Sätter ihop allt i ett inlägg sen. Den bästa frågan får ett eget inlägg ;)


Gaga

Gaga är inspiration!


En av dom coolaste danserna jag sett

Det här är bara läskigt haha. Tvivlar nästan på att dom här människorna är levande ;) Nej men jag älskar att kolla på sån här dans, även fast jag aldrig tänkt tanken att pröva på det själv. Men det är sjukt häftigt, det är nått som är säkert! Imoron kväll får ni veta vem som blir helgens blogg, så fortsätt tävla! :)

/ Jassi

Så vad tycker ni? Är koreografin inte helt CRAZY!!


Ber en bön för jag vill inte att du ska dö

Tagga rejält inför shopping imorn med Jassi! Kollat runt lite och hittat massa gobitar :P
Halsduk H&M

Klänning H&M

Tröja topshop

skor have2have.se

/Malin

Något jag inte förstår mig på

Det finns något som gör mig så förvirrad och besviken. Människor som man aldrig kan räkna med. Sånna där som säger att dom finns där och alltid ställer upp, men som är som bortblåsta när man väl behöver dom. Folk släger ut så mycket skit ur munnen som dom senare inte kan stå för. Om man väl bestämer sig för att stå vid någons sida, då ska man väll vara beredd på att man kanske kommer behövas i dom mest oväntade stunder? Då ska man väll vara beredd på att lägga ner tid, och verkligen se till att man håller det man faktiskt sagt... Visst känns det bra när någon lovar att ta emot en, lovar att finnas där. Man känner sig älskad för en stund. Men det är så lätt att prata, så lätt att skriva ner massa löften, men i slutändan är det bara handlingen som betyder något. I slutändan är kärleken det enda som kan göra någon hel igen, och allt annat är bara tomma ord. Tomma ord som sårar mer än man tror.

Varför slutar människor bara att höra av sig? Jag kan sitta och grubbla över det i timmar. Försöker se vad jag gjort, försöker komma på vad som kan ha hänt, men inte ett dugg klokare blir jag. Tillslut blir den enda rimliga förklarningen att man inte duger, att man inte är tillräckligt bra för den personen. Vad skulle det annars vara? Efter så lång tid med någon som finns där, så lång tid att man börjat tro på att det här är sant. Det här är inte något som kommer försvinna, det varar ett tag till. Jag kan lita på det här nu, jag behöver inte vara rädd. Efter all den tiden... så är allt plötsligt borta en dag och man förstår inte vart det tog vägen. Plötsligt är det som att personen har dött. Den lever, men inte ett spår är kvar. Man väntar men ingenting händer. Vad gör man då? Varför slutar någon bara höra av sig sådär? Jag förstår inte. Den logiska förklarningen är ju att man inte duger. Men ofta handlar det om rykten och missförstånd... men vart skulle dom ha kommit ifrån? Nej, det känns som förklarningen sitter i en själv. I det som är fel. Men så får man inte tänka. Det är aldrid dig själv det är fel på, kom ihåg det. Aldrig. Bygg en mur mot allt svek i världen och släpp bara in det fina, dom som får dig att må bra. Bygg en vacker värld med lycka och vita små svalor. Låt ingen som vill skada dig riva muren. Dom har inget att göra i ditt paradis.

/ Jassi


Shoppingsugen

Jag måste ha höstkläder! Tänk er stora mysiga stickade tröjor! Eller bara massa t-shirtar att dansa i. Och smycken! Massor med armband och ringar! Och SKOR! Nej, imoron ska jag ut och shoppa med Malin! Här ska spenderas pengar. Hösten är här och garderoben måste bytas ut. Fast så blir det aldrig, man fyller bara på :) Undrar om man nån gång kommer erkänna att "nej, den här tröjan kommer jag nog aldrig mer använda". Troligtvis inte ;)

/ Jassi

Den nya supersnygga tröjan på H&M.


På landet

Tjalalalalå! Jag är på landet men kommer hem ikv! Pussisaaar /Malin

10-årig hip hop dansare!

10 år! Vilken kroppskontroll säger jag bara!


Tävling: Helgens blogg!

Tänkte att jag kör en helgens blogg-tävling!
Vinnaren får ett alldeles eget inlägg imoron där jag berättar om bloggen :)

Så, vad har ni att förlora?
Skriv att ni är med i en kommentar så väljer jag kansker just DIN blogg! :)
Lycka till!


VINNAREN: http://danceaddiction.blogg.se/2010/august/vinnaren-av-helgens-blogg-ar.html

Yeey!


7 things i love...

...människor som är sig själva, och bjuder på sig själv!
...shoppa nya saker.. shoppingalkolist, javisst!

...skor är my big passion!

...produkter från The Body Shop.. de luktar fantastiskt och funkar bra

...friskluft.. finns inget bättre än riktigt ren fjälluft

...att resa.. se nya ställen är så underbart

och slutligen...

...ATT DANSA OFC!!!

/Malin

Höst betyder mognad, inte mörker

Deppa inte för att hösten snart är här. Det finns så mycket fint också. Alla underbara färger, mysiga stickade tröjor och en varm filt på kvällen. Och en ny början också. Hösten är alltid en ny början. Blicka framåt nu, dom gamla bladen ramlar snart av. Och jag är faktist lite sugen på snö! Men INTE den snön vi hade förra året haha... Utan lagom med snö i någon vecka, då blir det snowboard! Det var längesen kan jag säga. Jag sörjer faktiskt inte över att sommaren är slut, inte alls. Synd bara att jag fryser så mycket, annars hade jag kunnat säga att jag trivs i det här vädret. Men nu är det inte så mysigt att gå runt blå om händerna. Kanske dags att inskaffa lite varma höstkläder? Oja! Då blir det perfekt :)

Och vad ger hösten mer? Jo, en helt fantastik ny termin med dans! Snart så, snart. Kan knappt vänta längre. Låt helgen gå snabbt!

/ Jassi

Snowboard! Romme för längesedan haha :)

Baryshnikov


Happy Dance


Haha, sååå min humor!! :D

/ Malin

Celina Rydén har en tävling!

En av våra danslärare Celina har en tävling där man kan vinna supersöta örhängen i en nessesär från Bik Bok eller en svart-vitrandig halsduk! Vi är med och tävlar, det är bara att gå in på henne blogg och kolla in vad man behöver göra :)

Kan ju säga att ni borde ta feminie vibe klasser för henne också på ackis! Do it do it do it! Dansglädje på hög nivå! :)

/ Jassi


Lång dag

Det har varit en lång dag.. gick i skolan från 8.20-16 och sen tagga jag till centrum med michis! Vi fikade och kolla kläder, man är så sugen på mysiga stickade koftor nu när det börjar bli kallt ute :) Sitter just nu och läser tidningar och hittar inspiration och funderar på vad jag ska göra ikväll!
Bild från i somras... vill tillbaka!

/Malin

Balettakademien står tom!

Jag överlevde en vecka i skolan! I just can't get it! Har precis varit på Balettakademien och hämtat ut en dans-dvd! Så den ska jag kolla på ikväll :) Yeey! Ackis står nästan helt tomt! Scary. Ingen sitter i cafeterian, det är en person i receptionen typ och det värsta - inte en enda dansare såg jag. Så ska det inte vara. Vilken tur att det bara är två dagar kvar till nästa vecka! :)

Kommer ett mer vettigt inlägg snart. Måste göra klart spanskan först, buuhu. Men så länge kan ni ju prenumera på Bloglovin! :)

bloglovin

/ Jassi


Videoinlägg- Jassi

Haha, lite planeringstips blev det såhär tidigt på morgonen ;) Och så har jag gjort ett intro haha, weird!


Yeah peace

I'm off!


/Malin

Fredag

Det är äntligen fredag! Men jag slutar fyra som vanligt.. har en helt onödig håltimme innan sista lektionen, planerar att sitta i biblioteket och göra läxor. Jippie, I know, men då slipper jag göra det sen :) planeraplaneraplanera!

Lägger in en asfin bild på mig och Michis från vintern 08/09 tror jag :D


/Malin

7 things i hate...

...en klassiker.. men falska människor, och det finns gott om dem också! Det är det som är det värsta
...isterband.. ni vet sånna där korvar, verkligen INTE min grej

...att måla utanför med mascaran.. såååå irriterande

...regn när man har plattat håret.. äckligt störande

...när folk pissar där man sitter och väntar på tåget.. speciellt när det regnar och man är tvungen att sitta kvar i stanken

...hårnålar som försvinner när man lagt dem i väskan.. de försvinner alltid

och slutligen

...när man är sjuk eller skadad och inte kan dansa!

/Malin

Runtklickat


Skola

Nu ska jag verkligen satsa på skolan, nu ska jag verkligen satsa på dansen, nu ska jag satsa på att varva ner ordentligt. Det är mycket jag vill och jag vet inte hur jag ska hinna allt. Men det jag har förstått är att planera sin tid är A och O. Jag får helt enkelt inte ha tid som är oplanerad, jag måste börja planera mina dagar. Jobbigt, visst, men det lär bli ännu jobbigare om jag inte börjar med det. Bra koll på grejjerna är också muy importante. Att ha koll på sina papper och böcker sparar så mycket tid. De tio minuter man spenderar på att leta reda på de papper man behöver för att göra läxan, hade man kunnat spendera på att faktiskt GÖRA läxan. Allt det här är lättare sagt en gjort, men jag lovar mig själv en gång för alla att jag SKA kämpa för att nå mina mål och absolut INTE ge upp när det blir jobbigt!

Det här tycker jag om att satsa!!!

/Malin

Barndans eller vad kallar man det?

Det här är så SJUKT! Men jag kan inte sluta skratta heller haha! Men seriöst, alltså..... hahahahah.

/ Jassi


15 saker ni inte visste om mig - Jassi

1. Jag har aldrig varit kär

2. Jag har varit ett stort Agnes-fan (Agnes från idol). Då var jag 12 - 13 år och åkte runt på olika konserter med några stycken andra stora fan som var ungefär 10 år äldre än mig. Järngänget kallades vi och var störst på Agnes hemsida, och jag lyckades som längst åka iväg till Eskilstuna med dessa människor som jag knappt kände då :)

3. Kan ju tala om att jag idag fortfarande är vän med några av fansen, och dom har betytt otroligt mycket för mig under dom här åren. Men nu är dom inte längre bara dom trygga vuxna i mitt liv, för 10 år är ju ingenting ;)

4. Jag är ganska öppen av mig, men har svårt för att förklara känslor så att andra förstår. Jag gör det nästan kryptiskt.

5. Tårar är inte min grej. När jag gråter, då är jag verkligen djupt ledsen, rädd eller sårad. Det vet folk efter att dom kännt mig ett tag. Och jag hatar att gråta i någons närhet. Däremot kan jag vara NÄRA till tårar väldigt ofta.

6. Jag har faktiskt gråtit till en film EN gång i mitt liv - Micke och Molle. Minns ni den?

7. Jag tar åt mig av dom mest konstiga saker, medan något annat inte ens berör mig.

8. Jag är rädd för att tappa kontrollen. Livrädd. Så alkohol skrämmer mig faktiskt.

9. Jag tror på horoskop!

10. Jag har jobbat (kanske ska jobba nu också) som konståkningstränare.

11. Jag hatar sjukhus, hela känslan av renhet och behandling. En anledning till att det helt enkelt inte funkar där för mig.

12. Jag vill ha en karriär! Vill bli nått stort! Handelshögskolan är mitt mål när det gäller utbildning.

13. Men jag önskar jag vågade satsa på dans och söka yrkesutbildningen när jag blir äldre. Är fortfarande för rädd för det... Osäkerheten med jobb och sånt skrämmer mig.

14. Jag har prestationskrav. Räcker aldrig till vad jag än gör. Eller jag märker inte av det riktigt själv, men får alltid höra att jag alltid måste göra allt perfekt. Det kanske är sant.

15. Jag var extremt fjortis i 6an ungefär. Idomin, fjällis, henryloyd, foundation, sss, svea, kattsträck, hårspray, snebena. You name it. Jag var allt och lite till. Och jag SKÄMS haha... Nu inser jag vad patetiskt det var :)

Det var lite om mig och mitt crazy liv. Inte direkt det mest hemliga som jag gömmer på men nånting är det iaf ;)

/ Jassi


Dance so good


Till skolan

Matilda ville också vara med på bloggen!


/Malin

Mysigt

Har spenderat min kväll framför Tv:n med en stor mysig halsduk, en kopp te och lite tidningar! Ja, jag tycker om att var lat! Fast så lat har jag inte varit jag pluggade faktiskt också.. se där, se där :)

/Malin

Vuxna är inte så bra på att finnas där

Nope. Lack of time säger dom. Det funkar i två månader men sen känns det ju väldigt uppenbart. Jaha, kul... Men don't worry världen, DP finns här.
Jag borde gå och sova. Det ska jag också, snart :) Jag har gjort videoinlägg på engelska men dom vågar jag inte lägga ut. Bad for you ;)

Sov gott darlings

/ Jassi

En bild på oss hoppande grodor

Balettakademien fångar Malin!

Jassi och Malin går i trappan på Balettakademien. Malin säger "Åh vad härligt det är att vara tillbaka, att röra på allt igen bara". Plötsligt tar trappräcket tag i Malins tröja och hon är fast! Balettkakademien har svarat, "Jag är glad att du är tillbaka Malin, gå inte här ifrån". Men såklart att Malin måste gå, men var inte orolig nu ackis, på söndag är vi tillbaka. Då är vi tillbaka för hela terminen! :)

/ Jassi


Ont i halsen och en frågestund kanske?

Buuuhu det blev ingen dans för mig heller :( Det blir ju så tråkigt utan Malin. Ingen DP där, jag tänker inte springa omkring på massa klasser ENSAM. Det är ju inte kul nånstans. Inte ens lärarna känner jag. Nej usch, nu tvingar jag Malin att bli frisk snabbt! Skynda på kvinna, på söndag blir det ju dp! Jag har iofs också ont i halsen. Vad är det som HÄNDER i världen. Alla har ont i halsen och det går aldrig över. Vi invaderas av halsbakterier! Vi kommer bli monster. Eller nått :)

Jag tänkte att det är så många som frågar saker hit och dit så jag kanske kunde sätta ihop lite av frågorna och samtidigt göra en FRÅGESTUND? Det blir nog så. Då kan ni fråga exakt vad ni vill, bra va? ;) Om dans, skolan, livet, eller precis det ni kommer att tänka på. Det känner väll snart :)

Nu måste jag plugga svenska! Aptråkigt men det måste göras. Sen ska jag "Fånga fartdårar" på fysiken haha! Man ska kolla vem som kör för fort, och får BARA använda mobilen. Nämen vilken tur att jag har en Iphone med massa bra apps för sånt ;) Det blir nog inga problem haha!

/ Jassi


Ingen dans

Det bli ingen dans för mig idag.. :( Har fett ont i halsen och är allmänt seg, jippie.
/Malin

Malin!


Hål

Håltimme innan lunch= Malin åker hem och äter! och hämtar idrottskläder.. hade en asmysig engelskalektion nu på morgonen, det var helt tyst i klassrummet hela tiden! Min hjärna är helt utvilad nu :) Så det är ett litet tips!
Prata inte med kompisarna under lektionen! Jag vet hur gärna man vill och hur svårt det är att hålla sig, men i slutändan kommer både du och dina kompisar ha tjänat på det + alla andra som försöker plugga i lugn och ro :P
(jag kan berätta att skinkan på pizzan smakade hästbajs)

/Malin

Videoinlägg

Har suuuperbråttom! Men här kommer konstigaste inlägger ever... Eh ;)


Frukost

Nu har jag just ätit frukost! Jätteintressant I know!!
Det blir dans på ackis idag igen, jag tror att det var en jazz och en modern jazz som vi skulle prova idag :) Skojjigt värre!
Det är så svårt att välja vad man ska ha för kläder nu... det är liksom för kallt för shorts men på dagen blir det för varmt med jeans och tights.. jag blir GALEN!
Ett spööööööööööke!!
/Malin

Bus

Tjalalalalå! Kom hem från ackis för ngn timme sen! Vi tog bara två klasser... man fick inte ta fler :( Först tog vi zumba jazz, det var sådär lite för lätt, men man fick dansa iaf! Sen tog vi en modern, också lätt men modern är så härligt så det spelar ingen roll! :D

Galenskaper

/Malin

Dance is the language of the soul

Zumba jazz och modern på ackis idag! Zumban var inte min grej alls.... Moderna ÄGDE! :D Sofia hade jag, inte Malin, men det var ÄNDÅ så himla härligt. Nu finns det TVÅ moderna lärare som jag avgudag, men Malin är fortfarande min favvo. Och jag har fortfarande rådamp. Det här är bara alldeles för irriterande. Jag SKA dansa och jag skiter totalt i vad andra tycker och tänker och vill. Det är MITT liv och MINA beslut. Ingen annans.

Dans gör mig lycklig. Jag var inte direkt den mest peppade flicka i eftermiddags... Jag var arg och besviken. Det kanske ni märkte på inlägget. Men att dansa räddar mig alltid. Det är min flykt och mitt sätt att rensa bort alla tankar på. Efter 2 timmar dans var jag som ny igen och redo att möta världen! Hejja. När jag dansar känns det som att allt jobbigt, allt som gör ont, precis alla känslor jag inte vill ha kvar sprider sig i hela kroppen och lämnar mig sen. De glada känslorna cirklar runt och blir större och större. Jag försöker plocka upp dom svåra, jobbiga tankarna, försöker använda varje rörelse för att mosa dom lite mer, göra slut på dom. Dansa bort dom. Det går. Det fungerar alltid. Det finns ingen finare än dans. Ingenting som gör mig så hel igen. Dans och mina fina vänner i Dansprogrammet. Jag ska dansa, jag ska utvecklas. Det får ingen ta ifrån mig.

/ Jassi

Tummen upp för öppna klasser på Balettakademien!

Rådamp! Men nu blir det DANS!

Jag förstår inte logiken med att någon som knappt känner en låtsas veta allt och mycket hellre lyssnar på vad ANDRA säger, än vad man faktiskt själv säger?! Jag är så trött på människor som pratar innn dom vet något om bakgrunden och sen leker nån Buddha som ska hela ens själ och göra allt bra. Allt ÄR bra. Jag hade inte haft det här resultatet av mitt liv annars, nån som reflekterat över det? Jag har mina brister men va fan, allt jag inte är gjorde mig till den jag faktiskt är! Och jag är JASSI.

Nu ska jag dansa med älskade Malin och ignorera idiotin i världen.

/Jassi

Outfit

Gårdagens. Idag regnar det och jag vill krypa tillbaka under täcket...
Syns det att jag är trött eller haha? Kanske inte så konstigt. Från tempo 0 till 180 på en vecka. Snart vänjer man sig I guess ;) Ja... bilderna. Flina ni. Man måste ju bjuda på sig lixom ;)

/ Jassi

Sovning

Laddat kameran, så imornkväll blir det bilder!

Snubben är grym

/Malin

Historien bakom tågdansen

Dansprogrammet är ju speciellt kända för en sak: tågdansen. Men hur uppstod denna knäppa danssil? ;) Nu är mysteriet löst! Kolla in vad som hände en trevlig liten dag i danssalen för mycket längesedan:
Våra andra videor hittar ni här.

/ Jassi


Halloooo! :)

Hejsan Hejsan!
Det här blir mitt första inlägg då (det tog ett tag) men jaja.
Jag heter i alla fall Nikolina och går på Lilla Akademien. :)

Alla verkar ha börjat skolan redan men själv så börjar man på torsdag. Riktigt skönt! Men jag
längtar verkligen efter att få köra igång med dansen igen!... Riktigt synd att jag
missade prova på klasserna, hade så gärna velat vara där....Men jag får se till att det blir av nästa år

Har inte så mycket mer och säga för tillfället<3

Vi ses

/Nikolina
Strumpisar


/Malin

Den galna sidan av balettakademien

Det är fina salar och stora speglar. Men vad händer egentligen på Balettakademien när klasserna tagit slut, när studion står tom? Frågan är nu besvarad ;)

Malin och Jessika, <3


Dansprogrammet. Är vi speciella eller är vi speciella?


Vadå, vad använder man den här stången till?


M&J! :)


Första skoldan

Första skoldan avklarad. Sjukt trött nu men inte så mycket huvudvärk i alla fall. Imorgon blir det ackis med Jassi igen! Vi ska ta tre stycken prova på-klasser igen och det kommer bli askul!! :D Kan ju också berätta att jag hade gymnasiets första prov idag.. jippie... nej men det var något diagnostiskt på matten, inte så farligt egentligen. Det var mest repetition av nian, men man märkte verkligen hur mycket man har glömt under sommarlovet!

/Malin

Så får du bra betyg - Del 2

Förra gången, i Del 1, skrev jag att det är superviktigt att ha en kalender att planera sin tid i. Jag fick ett mail om att ha teman som handlar om betyg. Alltså, inför prov, under prov, hur man skriver en uppsats. Såklart kan jag ha massor med sånna teman någon gång i veckan! :) Men nu tänkte jag bara ta upp några punkter som är viktiga att veta när det gäller betyg och skolarbete överhuvudtaget. Kom ihåg det här och ha alltid med er det i tankarna.

- Börja alltid i tid!
Det låter extremt tråkigt, men varje gång man pluggar fastnar bara en liten bit av informationen. Om man pluggar lite varje dag kommer kanske 20% av det man läser att fastna, vilket efter några dagars pluggande gör att man faktiskt kan 100% tillslut! Plugga ALDRIG 7 timmar dagen innan och tro att ni kommer förstå någonting av provet. Det är bättre med kanske 45 minuter varje dag i två veckor, än en hel natt dagen innan. Jag lovar, det här är det aboslut viktigaste man kan göra för att få bra betyg, pröva så får ni se hur mycket bättre det är!

- Läs målen eller fråga läraren efter exakt vad som behövs
Men såklart kan man inte plugga in all info i hela världen, oavsett hur tidigt man börjar. Om man tillexempel läser om andra världskriget gäller det att läsa kursmålen INNAN man sätter igång. Där står det exakt vad man behöver kunna för varje betyg, och då satsar man på att plugga efter vad som står i målen.
TEX om MVG-målet är: Eleven gör historiska jämförelser över tiden mellan olika länder och kulturer.
Skriv om det då! Välj ut några länder med olika kulturer och jämför! Det är bara att skriva på, alla tankar är rätt tankar. Lägg inte ner massa onödig tid på att skriva 5 sidor fakta, eller 3 sidor om ett enda land. Det är fortfarande G. På MVG nivån behövs jämföresle mellan olika länder, då kan det räcka med bara 1 sida om du ger en ordentlig överblick.

- Ge läraren en anledning att vilja hjälpa dig!
Såklart att läraren hjälper ALLA, men om du är aktiv själv, ställer frågor och gör ditt bästa lär DU dig massor, och läraren blir mer motiverad att faktiskt hjälpa dig mot ditt mål. Visa att du verkligen VILL ha bra betyg, då får du massa medvind av lärarna!

- Träna och ta pauser!
Plugga är viktigt - men att röra på sig är också väldigt betydande. Det räcker med en promenad, men kom ihåg att rensa hjärnan. Träning minskar stressen och låter det du lärt sig smälta in. Det är okej att ta pause från pluggandet. Och plugga inte med samma sak varje dag, variera, det håller uppe motivationen :)

Nästa gång blir det ett inlägg om hur man skriver den perfekta uppsatsen!

Lycka till! ;)

/ Jassi

Vem blev intagen till Dansprogrammet? Och hur många? Gaah!

JESSIKA ÄR EN ÄKTA DPare NU! Grattis flicka lilla ;) Men vem mer? Vemvemvem? Jag vill veta NU. Men man får inte alltid som man vill i livet, får väll snällt vänta tills på söndag. Jag är i skolan fortfarande så det finns väll inte så mycket vettigt att skriva. Vill BORT här ifrån... buhuuu. Men blev helt varm av glädje när Jessika ringde och sa att hon är INTAGEN. Det här året blir GREAT. Jag är så otroligt peppad. Jag vill utvecklas i år, vill känna att jag gjort något bra. Vill inte stå där på slutet och terminen och ångra att jag inte gav allt. När vi såg på förberednades genrep, insåg jag att det är DANSA jag vill. Utan tvekan. Varför hade jag förstört ett helt år med att stäva efter något som bara förstör mig och som egentligen inte betyder ett piss i längden. Jag vill DANSA. Och jag ska göra allt för att det här året blir det bästa i mitt 16 åriga liv. Jag vill att någon ska vara stolt över mig. I will, I promise.

Nu; Svenska. Jahap.

/ Jassi


Blåmärke

Höstens första blåmärke.. :) Nu känns det att man har börjat dansa igen! Blåmärket och träningsverk i rumpa och ljumskar! När jag går ser det ut som om jag har bajsat på mig. Men det är bara härligt, dansdansdans!

Miniblåmärke

/Malin

Skolångest och att vara sig själv

Good morning! Idag är första dagen i skolan efter schemat. Dom här första skoldagarna är ju ångest för alla som måste tillbaka till skola där man kanske måste hålla upp ett skådespel, där man kanske inte har några vänner eller kanske bara falska vänner. Jag tror inte så många har ångest över just skolarbetet och betygen nu i början, utan över det sociala, att försöka vara cool men inte trivas i det, eller att försöka vara sig själv men inte bli accepterad för den  man är. Men det är också många som faktiskt börjar gymnasiet och verkligen kan börja om. Bygga upp allt från början. För visst är det så att när man väl får ett rykte och en status i skolan, kanske redan i 3an, så sitter det kvar ända tills dagen man lämnar klassen. Jag hade tur som bytte skola i 8an, annars vet jag inte om jag hade överlevt. Men samtidigt tror jag att man alltid vinner på att vara sig själv! Oavsett om det är avundsjuka tjejer i klassen som kollar snett och försöker trycka ner en så tror jag att det gäller att inte förlora sig själv i allt skådespel, för en dag går man ur skolan, en dag ska man ut i världen och då är det aboslut bästa vapnet man kan ha sig själv. Säkerheten att veta att jag är jag.

Det är lite tankar bara... Men snart ska jag dra iväg till skolan, vi har samling och sen håltimme ungefär hela dagen haha.. Blir väll att gå och shoppa eller något sånt. Alltid nice! :) Sen har jag en enda lektion, lyx lixom. Slänger in ett litet inlägg om betyg senare, och bilder från igår, MASSA bilder :) Jag räknar ner timmarna till på söndag! Låt veckan gå SNABBT!

/ Jassi

Bilder är inte från idag inte. Jag hade en dansbody och tre leggins på mig. Och min älsklingsshorta. Just nu har jag på mig en ooooversize t-shirt. Bara. ;)


Prova på - klasser på Balettakademien!

Jag och Malin har gjort ett schema över vad vi ska dansa den här veckan! TAGGAD! Det är prova på dagar fram till på onsdag. Sen på SÖNDAG har Adrienne lovat att Dansprogrammet ska ha workshop! Vi har inte fått nån info om det än, men jag hoppas det är sant! Tre timmar med älskade Dansprogrammet, kan det bli bättre? 31 augusti kör klasserna igång! Först ut; Jazz med Adrienne Åbjörn. Det är också en av mina favvoklasser, jag längtar så otroligt mycket... Men nu blir det gratisklasser några dagar iaf! Håll ut Jassi, håll ut!

Imorn är det skola. Har en lektion; svenska. Haha det är ett skämt. Men har man ett toppenschema så har man. Lider däremot med Malin och hennes helvete till schema. Nu; SOVA! Imorn blir det MYCKET bilder! Och ett och annat tips på det! Håll utkik! :)

/ Jassi

Prova på - klasser!

En dag på Balettakademien!

Eller en dag med crazy Dansprogrammet iaf! Haha vi är lite borta men det får ni stå ut med ;) Don't you know that you can shine shine shiiine! Nu vet ni vad vi gör hela dagarna på ackis åtminstone, väldigt seriösa. Otroligt.


HAHAHAHHAHAHAHAHAHAH, OMG, HAHAHAHHAHAH


Bajs

Asså fick mitt riktiga schema idag och slutar 4 varje dag... :( stressstressstress

jaja, ACKIS IDAG!! så härligt det va!!! första dansklasserna på aslänge och jag kan ju bara säga att imorn blir det träningsverk asså :P Jag och Jassi spelade in helt freakade videos.. så det kanske dyker upp här någon gång!

Nu bli det duschen och sen sängen.

/Malin

Älskade balettakademien!

Precis kommit tillbaka efter en HEL dag på ackis! Åh vilken känsla! Och vår lärare Malin är UNDERBAR! Jag älskar hennes klasser. Okej jag är hög på lycka just nu, ska bara duscha snabbt så kommer ett bättre inlägg, med knäppa videor och bilder haha! Var så säkra på att få en chock över hur galna vi är. Hörs snart!

/ Jassi

Off to ackis!

Nu drar jag till ackis! FYFAN VAD HÄÄÄÄRLIGT! Blir knäppa videos och bilder när vi kommer tillbaka, var beredda på det ;)

/ Jassi

Auditions!

Idag är det auditions för DP eftersom det finns 2 lediga platser :)
Vi håller tummarna för att Jessika kommer in och att resten inte är tillräckligt bra :p
Vi gillar inte nykomlingar... <3

/ akiita

Älskade Jessika <3

Älskade Jessika <3

dancedancedance

Idag blir det ackis då! Är man taggad eller är man taggad?!


Bloggdesign och audition på Dansprogrammet

Det är några som har frågat om hur jag har gjort designen och speciellt headern. Så här får ni ett svar;
Headern gjorde jag i photoshop, inte alls svårt. Jag hittade bara en bra bakgrund och klistrade in lite random bilder på oss och en bild på mina fötter i tåskorna ;) Designen har jag inte gjort i något program, utan bara lekt med htlm-koderna och stilmallen. Säg till om ni behöver hjälp med er desig på något sätt!

Idag är jag lite smått nervös. Det TRE auditions på Balettakademien. Streetlinjen, musikal 6 & 7, och DANSPROGRAMMET. Nej jag ska inte söka någon av dom, men det är ju andra som ska söka till DP haha! ;) Scary! Snart är vi "nya DP". Det känns faktiskt lite konstigt, men nästa söndag får vi träffa dom. Ska bli intressant I guess. Jag, Malin, Agnes och Akiita ska iaf ha en liten återträff på ackis idag! Ska bli supermysigt att träffa dom igen och att få kliva in i en danssal. Åh lycka! Det är ju prova på-klasser på balettakadermien idag! Kom dit och DANSA mellan 4 - 8 ikväll! :)

Tre, två, ett; NU KÖR VI :D

/ Jassi


Ackis imorgon

Det bli ackis imorgon!! Absolut första gången efter sommaren.. wihoo :D Prova på klasserna here we come!!
Nu: sängen..
/Malin

Tågdansen har utökats

Går man i DP så kör man tåg, det är en regel! Bra för alla som söker på audition imoron att veta, TÅGDANSEN är VIKTIGAST. Kom ihåg det! Glöm allt som heter plié, det är TUFF TUFF som gäller nu!

/ Jassi


Köp Sony Ericsson C905

Vill ni köpa en knappt använd Sony Ericsson mobil med ett års garanti? 8,1 megapixel-kamera, superbra foton verkligen! :) Kika in HÄR! :)

Videofyme fungerar inte än, men jag MÅSTE bara lägga ut världens knäppaste video på mig och Malin! :D Varför inte bjuda på sig själv lixom? ;) Here it comes!


Ben&Jerry night

Myspys med michis, du är vad du äter here I come!
/Malin

Tröjor

Ge mig typ nästa vecka ok?
Från H&M

Från american apparel

/Malin

Ganska grymt

Även om det inte är i tåskor eller så, så är det sjukt grymt!

/Malin

Haremsbyxor

Jag har insett att haremsbyxor är sjuuukt sköna att dansa i! Man vill ju ha lösa och lätta kläder när man dansar. Inte massa jobbigt tyg som gör en tyngre än man redan är. Har hittat några här, jag tror jag gillar 3an bäst :)
Vad tycker ni om haremsbyxor? Hiss eller diss?
Vilka tycket ni är snyggast?


/ Jassi


Så får du bra betyg - Del 1

Har ni nån gång suttit där med ert VG och ni bara VET att ni har pluggad DUBBELT så mycket som personen brevid dig med det fina MVG:t? Man behöver inte vara supermegasmart, man behöver inte läsa 30 böcker i veckan och man behöver inte plugga dag och natt för att lyckas! Det handlar om att hitta dom små luckorna och genvägarna till bra betyg, det gäller att se vad läraren är ute efter och inte slösa bort sin tid på uppgifter som egentligen inte är av intresse för läraren!
Det går att träna OCH ha MVG i allt! Det går att ha ett liv om man går natur/natur och fortfarande ha riktigt bra betyg! Både jag och Malin har gått ut 9an med 320 poäng, både jag och Malin har tränat oääändligt många timmar i veckan, både jag och Malin har ett socialt liv på sidan om och både jag och Malin är väldigt knäppa ;)

SÅ, ungefär en gång i veckan kommer det tips om hur man faktiskt lyckas träna och hålla upp skolan samtidigt.
Ni har säkert hört väldigt mycket av det förut och tar det som vanliga klyshor, men om ni tycker skolan är alldeles för stressig så PRÖVA tipsen. Det ger inte resultat på en dag, men väldigt snart kommer ni märka en stor skillnad när det gäller vad ni faktiskt hinner med under en dag och hur lite man egentligen behöver skriva för ett MVG.

Börja med att göra dethär:

* Köp en årskalender som du kan ha med dig överallt! - Tycker du det är skittråkgit att planera, fine det gör jag också men det är SÅ värt det. Fixa en kalender NU!

* Vilket är det svåraste ämet som skapar mest problem? Vad är det EGENTLIGEN som är svårt? Kolla på målen för det ämnet och se vad det är du ska kunna. Tänk igenom det ordentligt, det är superviktigt att faktiskt veta vad det är man behöver lägger ner mer tid på istället för att slösa massa på sånt man egentligen redan kan.

*  Sätt dig ner och tänk igenom en vanlig dag. Vart försvinner egentligen din tid? Sitter du på datan och bara klickar omkring utan någon mål kanske? Fastnar du lätt vid tv:n?

Det här är bara saker man behöver göra för att inse att man har tid egentligen! Det viktigaste är KALENDERN. Köp en sån! Resten är ganska enkelt om jag ska vara ärlig ;) Nästa gång kommer dom riktiga tipsen på hur man faktiskt ska tänka och göra för att nöja läraren, utan att behöva plugga så jättemycket, eller ens öppna det där tjocka häftet som läraren gett till nästa lektion. Det är inte så svårt som det verkar. Men mer om det nästa gång! :)


I like dancing

Kolla mitt linne! Hade helt glömt bort att jag hade det :)

Jag vet att det är spegelvänt... :D
/Malin

Självkänsla

En så viktig sak, som kan vara så himla svår att hitta. Det finns så mycket som kan sänka en och så himla många orosmoment för en tonåring i dagens samhälle. Det kan ju vara både bra och dåligt, jag menar, det som inte dödar dig gör dig bara starkare. Men sen är det ju tyvärr så att det faktiskt dödar, eller tar folk så långt ner i avgrunden att det är svårt att ta sig upp igen. Allt det här blev bättre för mig när jag en dag satte mig ner och insåg att, varför gör jag så här? varför försöker jag alltid vara alla andra till lags? varför lyssnar jag på deras bullshit? Den viktiga starten till att förbättra sin självkänsla ligger i att hitta sig själv, och då menar jag inte att man ska veta precis vem man är, för det... det är svårt. Men man ska liksom hitta det man är rädd för och sina svagheter och sen ska man ta tag i dem och fråga sig vad det är som egentligen är så farligt eller så. Medan man håller på med det här ( det går inte på en dag direkt) så byggs en mur upp, en mur som gör att allt skit och nedtryckningar studsar bort. Muren kommer falla många gånger men efter varje gång den går sönder så kommer den upp starkare. För man lär sig att se svagheterna som ligger hos de personer som snackar och håller på, och tillslut kommer man att tycka synd om dem. Patetiska människor, som själva inte mår bra inuti, för att de varje dag måste låtsas vara någon de inte är. Sen jag har börjat vara mig själv och lyssnat på vad jag egentligen vill, så är allt så mycket bättre! Ingenting kan röra mig..

La Danse - Recension

Igår var vi och såg La Danse på Grand som ni kanske sett, och var filmen värd pengarna då haha? ;) Jorå det var den! Men den hade både sina bra och lite sämre sidor, så jag tänkte skriva en liten kortis om filmen här.

Betyg; DDDDD

Filmen skildrade verkligen det hårda jobbet bakom en föreställning, både hos dansarna, koreograferna, den administrativa biten, ljuset, ljudet, kulisserna, städningen, kläderna. Ja, ALLT. Den fina föreställningen som ser så okomplicerad ut och dansarna som knappt verkar ansträngda, det är bara ett resultat av ett otroligt hårt och ångestkrävande arbete.

Fördelar:
+ Dansarna var fantastiska!
+ Man fick se långa bitar av koreografierna på scen, danser som man blev helt stum av.
+ Filmen visade att hur bra dansaren än är, är det alltid någon som inte är helt nöjd. Finns alltid något att förbättra.
+ Man fick följa dansarna i den dagliga träningen, väldigt intressant.
+ Filmen gav MASSA inspiration!

Nackdelar:
- Filmen var alldeles för lång. Det var för många "döda" stunder som hade kunnat förkorta den med minst 40 minuter.
- Man fick inte se hur koreografierna byggs upp från grunden. Man fick ett intryck av att dansarna fattar direkt, ett ord och dom visste exakt hur dom skulle dansa. Skulle varit intressant att se det första stadiet av inlärning.
- Skulle varit bra med kanske en intervju med någon av dansarna! :)

/ JassiGör skillnad

Trafficking är världens tredje största kriminella industri(1) och varje år beräknas minst 1,2 miljoner barn och ungdomar bli utnyttjade i den globala kommersiella sexhandeln.(2)

 

Jag ställer mig bakom kravet att regeringen:


1. Ska ta sexhandeln med barn och ungdomar på allvar! I ungefär hälften av alla människohandelsfall i Sverige är offren under 18 år.


2. Ska införa en specifik lag mot människohandel med barn. Unga har rätt till särskilt skydd.


3. Ska införa skyddade boenden för unga traffickingoffer. Unga drabbas hårdare än vuxna.

 

1) UNGIFT
(2) UNICEF 2007


(Text kopierad från The Body Shops hemsida!)


Skriv på här!

 

 Mat

Bara för att jag tkr det är kul att fota min mat!


Kolla! Enligt tallriksmodellen och allt liksom :D
/Malin

Supertrött

Har precis sett klart La Danse på Grand. kan ju säga att filmen var väldigt LÅNG haha ;) mer om filmen imoron, just nu skriker sängen efter mig. Har nog inte vant mig med tempot än!
Vill bara säga TACK till alla gulliga läsare. Era kommentarer är super. Säg till om ni vill att vi skriver om något speciellt, har tävlingar eller videoklipp. Storma på med ideer bara :) Puss på er.

/ Jassi

La Danse - Le ballet de l'Opéra de Paris

Ikväll ska jag, Malin och Amanda se på den nya filmen La Danse på Grand! Ska bli superkul! Det är en dokumentärfilm om den hårt arbetande dansaren. Vet inte så mycket om den men såhär skriver Folkets Bio:

"Legendariske amerikanske dokumentärfilmaren Frederick Wiseman tar oss bakom kulisserna och på stora scen med operabaletten i Paris. Filmen är en hyllning till dansen och det hårda arbete en dansare utför. La danse följer den franska operabalettens vardag med daglig träning, repetitioner och föreställningar."

Jag hittade trailern också. Dom är SÅ duktiga! Ni får höra mer om filmen när vi är tillbaka :) Och kanske om dom dyra biljetterna också. 110 för en biobiljett! Skojjar SF med oss. När jag var liten kotade det 55! haha oj vad gammal jag känner mig nu... ;)

/ Jassi


Videoinlägg?

Vad tycker ni. Ska vi börja med videoinlägg i bloggen eller? ;) Sånna där pinsama där man sitter och snackar med sig själv i webbcamen.

Måste skriva ett "brev" till min klasslärare nu haha, weird. Tänkte slänga in ett inlägg om hur man kan ha bra betyg men samtidigt hinna dansa så mycket man bara orkar. Jag lovar det går! Men det får bli ett långt inlägg om det imoron isåfall! :) Nu: BREV!

/ Jassi

Off to school!

Ska till skolan snart! Men längtar till ikv, då ska vi kolla på filmen la danse! Jassi har redan bokat biljetter och allting så det kommer bli superkul! :D


Bjuder på en vacker bild på mig, så ser jag ut på baletten xD

Dansskor

Igår skrev jag om skillnaden mellan jazz och modern. Idag kände jag för att skriva om dansskor haha :) Jag handlar alla mina danskläder på Dance & Gym Shop på Gamla Brogatan i Stockholm. Det känns som att de har ett stort urval, hjälpsam personal - och om du dansar på Balettakademien eller någon annan större dansskola får du 10% rabatt. Det blir en del kronor om du handlar mycket på en och samma gång.

Här är skor jag föredrar att använda, eller önskar att jag använde av praktiska skäl.

Balett: Tekniksko i canvas/tyg med delad sula. Det är väldigt enkelt. Jag gillar tyg och känner mig obeväm i skinnskor. En helt delad sko tycker jag inte heller känns rätt eftersom jag känner mig så "tom" vid hålfoten då. Någon jag INTE rekomenderar är HEL sula! Foten går inte att använda fullt ut då. Det ska alltså vara mjukt och väldigt böjbart vid hålfoten.

Jazz: Det finns tusen skor att välja på här och jag är väldigt bra på att dra på mig ett par strumpor och glömma skorna hemma. Men skor är både bra för att vara stabil men ändå kunna snurra men också för knäna och överhuvudtaget hela kroppen för att slita lite mindre på den. Men jag tycker att en jazzsko ska vara väldigt lätt och liten. Det ska kännas som en strumpa på foten och inte vara klumpig och ivägen under dansandet. Stora jazzskor med en hög häl är inte det smidigaste. Även här är DELAD sula viktigt! CAPEZIO brukar ha lätta och smidiga skor.

Modern: Barfota säger jag! Det är hemskt i början och man kan varken glida, snurra och får stora brännsår på fötterna; men det är värt det. Rätt som det är har man elefanthud och känner inte av glidsåren alls. Superskönt. Det är speciellt att dansa barfota, man är lixom lite närmare dansgolvet. (1/2 milimeter...) Nej men om det inte fungerar att dansa barfota tycker jag "halvstrumpor", eller
"footundeez", som INTE täcker tårna är bra. Då har man valmöjligheten mellan att kunna glida på trampdynan men samtidigt vara stabil vid tårna och hälen.

Det är är alltså det jag föredrar att ha på fötterna :) Men nu måste jag skynda iväg till t-banan.

/ Jassi

(Tryck på bilderna för att komma till shoppen)


Dräkt

Funderar på att klicka hem en ny dräkt!
KLICKA HÄR!

/ Malin

Strength is nothing more than how well you hide the pain

Slänger in en video innan jag däckar i min säng. Hall of fame Dance challange 2009. En dans som bidragit till många tårar hos mig. Det är något speciellt./ Jassi

M&J - som B&J.... fast bättre

Jag kan knappt vänta tills allt börjar. Jag är FRI. jag kan gå vart jag vill, göra vad jag vill, andas som jag vill. Inga ögon på mig och nu vill jag bara DANSA. Jag längtar längtar längtar!! Låt det BÖRJA nån gång. Medan jag dör av längtan kan jag ju bjuda på lite random bilder.

Alla är väldigt inne i sig själva ser man.


Ni är the world's greatest!


M&J


Vår första föreställning tillsammans. Malin känner sig överlägsen ;)

Cooling

Jag tycker han är kooool...


En ny start

Måste säga grattis till Malin som klarat sin första dag nu! :) Ja, hur gick det för mig då? Det känns faktiskt som att det här kan bli det mest spännande (och tuffaste) skolåret i mitt liv. Schemat är helt okej, på tisdagar skulle jag sluta halv 5 men för mig går det aboslut inte med så långa dagar så det är fixat. Ser ni, allt löser sig om man vågar prata haha ;) Men det kommer bli riktigt tufft. Jag ska läsa kemi på ett halvår, samtidigt som fysiken är där på sidan om. Shit... Egentligen läser man kemi i ettan under ett helt år men nu blir det ett halvår fullproppat med kemi. Träffar läraren 5 lektioner i veckan, lixom snacka om intensivt. Men det borde ju gå... Det MÅSTE gå. Lärarna hade ju aldrig satt upp det så om det inte är möjligt. Det är ju samma sak med engelskan. B kursen på ett halvår, parallelt med A kursen. Jag tror att det bara låter väldigt omöjligt, men att det nog inte är så svårt när man väl är mitt uppe i det.

Det blev så mycket nytt idag. Den läraren som jag faktiskt lärde känna förra året och som känner mig och vet det mesta om mig, henne ska jag ju inte ha nu. Känns ju lite sådär men jag tror att det kommer bli bra med den läraren jag ska ha också, hon verkar tycka att det är viktigt att man känner sig trygg med henne som lärare och det är ju det viktigaste. Det är åtminstone det jag behöver hos en lärare. Och så en sista komisk sak haha. Det är en ny lärare, en norrlänning med riktig grov norrlänska. Och nej det är inte det som är det roliga. Utan han skulle då förklara för oss vad allmänhandleraden gör och han säger exakt, på pricken samma mening som en av mina lärare i 9an sa när jag frågade vad allmänhandledare gör. Hon var också norrlänning, och det var som att höra samma mening.. Kunde inte sluta le. Jag minns att det var kul den gången jag hörde det i 9an, det är nog därför jag kommer ihåg det. Men nu var det ju bara så himla komiskt så jag visste inte om det var någon som drev med mig eller inte. Samma ord, samma dialekt haha... jag blev trygg med honom direkt, och jag vet inte ens vad han heter än. Bara därför minns jag inte hur meningen gick... Men det var nånting med att piska nånting nånting... jaja, it doesn't matter.

Nu har jag blajat klart. Jag vet att ingen vill läsa om sånthär. Men det är bara att säga vad vi ska skriva om så slipper ni läsa om våra patetiska liv.
/ Jassi

Första dan

Första skoldagen avklarad! Hamnade inte i samma klass som michis... ogillas! Har inte fått schemat än, men det verkar som om jag kommer sluta typ 4 varje dag.. ASSÅ DET SUGER... dansklasserna börjar ju fem och jag måste först ta buss till stationen sen pendel till centralen och sen tunnelbana! Och jag ska ju desstutom äta och byta om. jaja, det blir bara att springa! Allt för att få dansa så mycket som möjligt!

Skillnaden mellan jazz och modern

Ofta när någon som dansar jazz får lust att pröva modern får jag höra "vad är skillnad egentligen?". Ja, vad är skillnaden? För mig var det knappt någon skillnad i början, men ju mer jag dansade och ju mer jag förstod om teknik, dynamik, flöde och sånt, ju större blev skillnaden.

Modern uppfattar jag själv som ett friare, mer naturligt, sätt att dansa där mycket handlar om upplevelse och känslor. Man använder rummet på ett helt annat sätt, genom mycket golvrörelser, det handlar om att hitta ett flöde och en tyngd i kroppen där rörelserna flyter samman. Man använder musiken genom att plocka ut känslor som man speglar men nya och annorlunda rörelsemönster. Det finns inte så mycket begränsningar på kroppens form under dansandet. Man kan säga att det är viktigt att vara avslappnad (utan att tappa all teknik då), känna av andningen och lugnet och låta musiken leda kroppen.

Jazz är mycket mer dynamiskt och showigt. Jag tycker det är väldigt sceniskt, man jobbar mycket med koreografi men också med grundteknik och styrka för att det ska sitta i benmärgen under själva dansen sen. Man får vara beredd på mycket bålträning för att stärka "center" i kroppen. Såklart finns det massa olika stilar, men jag upplever det som väldigt rytimiskt och glatt, där gruppen slipar på en koreografi för att bli exakta med varandra för att sedan kunna dansa i både musikvideos, på scen eller bakom artister. Så man kan väll säga att det för mig är en showstil.

Kom ihåg att det här är så JAG har uppfattat dom här två stilarna. För att få känna skillnaden själva så är det ju bara att börja dansa :) 

/ Jassi


Jämför poker bonus utanför EU

Random

Haha okej första inlägget för mig nu då, scary :p
nej men det är väll ingen big deal, ska bara berätta lite random stuff som att jag går på Stockholms Estetiska Gymnasium, aschill :) jag har värsta träningsvärken, hade balett i typ 2 timmar igår *död* och nästa vecka sätter DP igång med sina lektioner, i'm going to die... men det ska bli superkul att träffa alla igen <3

liten gammal bild, saknar håret </3

/ Akiita

Läskigt

Aaaaaah!! Precis som Jassi har jag ont i magen, och börjar skolan imorn... scaryscary. Har just vart och käkat middag och shoppat i Kista med Michis. Lovely. Köpte en ny väska, en svart lite oversize top och en turkos BH. Och sen käkade vi fish n' chips på Levinsky's. MUMS! Lite tråkiga saker händer som vanligt när man är i Kista, men det hela slutade med att vi fick våra cyklar tvättade (utan att vi visste det).

Längtar verkligen APAMYCKET till dansen nu.. har så mycket känslor som jag vill dämpa med dansen! Det märks att jag inte har dansat ut på väldigt länge, börjar bli deprimerad. Ingent slår det lyckorus man känner efter att ha haft en kickass klass eller show, absolut ingenting!
Kollade igenom min garderob idag och hittade även lite neijsiga kläder att ha på dansen snart.. wihoo!
/Malin

You and me and everyone we know

Jag har ont i magen. Buhu. IgnoreraIgnorera. Sooo... Jag kan inte fatta att det är skola imorn på riktigt. Det känns som att jag inte har varit i en skola och pluggat på minst 5 år. Jag vet inte ens om min hjärna fungerar längre. Nej usch vad konstigt det är. En ny klasslärare att lära känna och ha PH-samtal med, massa andra nya lärare, nya elever, nya ämnen jag aldrig nånsin sett glimten av förut... Hmm. Och det känns knappt som att jag känner någon i skolan. Eller det är väll klart jag gör, men det är väldigt konstigt dethär. Jaja, jag kommer ju knappast vara i skolan så jättemycket heller och jag vet ju alltid att dansen väntar på mig! Det är min flykt från allt annat verkligen. Att veta att nu ska jag träffa DP och få dansa så mycket jag bara vill. Oh vad skönt. På söndag ska Jessika söka DP och Agnes som går DP ska söka musikal på sidan om. Då ska vi vara där och peppa och ha en återträff! På kvällen blir det dans på prova på-klasserna! Söndag-Onsdag kan man alltså testa olika klasser på Balettakademien, hur bra lixom?! 

Det här är inte DP (förutom jag och Amanda med hängslerna då), men det är iaf vår moderna lärare Malin Wiskari som har koreograferat dansen. Underbart. Bäst. Gaah, danslycka.


/ Jassi

32 fouettés en tournant

32 piruetter! Det är så många piruetten svanballerinan Odile gör under den kända baletten Svansjön. Ja, varför göra 1 piruett när man kan göra 32? Haha. Nej men tänk känslan av att gå upp och ner på ett par tåskor och snurra runt i 32 piruetter. Vilket jobb alltså! Piruetterna börjar vid 4:40 min ungefär./Jassi


Följ min blogg med bloglovin

Roberto BolleMellanmål

Hihi, ni kommer tycka att jag är den äckligaste personen på jorden... Det här är min nya favoritgrej att äta!
Ett digistivekex med jordnötssmör och philadelfiaost.. ASGOTT!
/Malin

Jassi!Jassi heter jag, är 16 år, och jag säger precis som Malin, DANS ÄR MITT LIV! Eller jag har haft ett väldigt konstigt år, men nu har jag insett att mina danskompisar, mina danslärare och DANSEN är allt jag behöver för att kunna leva, ingenting annat. Men skola är ju också bra att ha, så det tänkte jag fortsätta med. På torsdag börjar jag, går natur/natur och hoppas att jag inte drunknar i plugg. Jag borde nog gå dans på gymnasiet men det är jag alldeles för rädd för. Men bortsett från några timmar i skolan varje dag så har jag bestämt att det är jag och dansen från och med nu. Ingen och ingenting ska få komma ivägen där. Det är med dansen jag sätter ord på alla känslor som jag är väldigt dålig på att uttryck på något annat sätt. Just under tiden jag dansar så existerar ingenting annat, min hjärna töms på tankar och allt blir så enkelt. Mellan danserna är jag och Malin flumbarnen som springer omkring i danssalen och hoppar runt vid balettstången, sen orkar vi fokusera igen. Men sånna är vi och jag hoppas våra danslärare orkar leva med oss :) Egentligen är nog hela DP så när jag tänker efter, och det finns inte någon annan jag mår så bra med som med tjejerna i dansprogrammet.

Vad finns det att säga om mig egentligen? Jag har åkt konståkning i stort sett hela mitt liv, men insåg vintern 2009 efter en lång skada och massa annat skit att det inte var det jag egentligen ville hålla på med. Så jag började dansa och fastnade direkt. Hm, ja... jag älskar som många andra också att shoppa! Jag är svag för alla sorts skor, tröjor och smycken som ringar och armband. Men sorligt nog har jag knappt något nytt i min garderob och nu har jag ett helt shoppingår att ta igen känner jag. Det blir mycket att ta igen och hinna med i år men nu kör jag för fullt. Det var lite om mig, mer "hemlig" info kommer någon annan gång ;)

/ Jassi

Vackrast

Det är så himla vackert, en av de mest känslosamma danser som jag har sett.

Vad är Dansprogrammet?

Jag tror inte att någon har missat att Balettakademien är en dansskola i Stockholm med allt ifrån barndans till yrkesutbildningar. Utifrån dom vanliga hobby-kurserna finns det en 3-årig yrkesutbildning, en 1-årig förberedande utbildning och en 1-årig streetlinje. Men i alla tre utbildningar måste man ha gått ut gymnasiet för att kunna söka. Det är där dansprogrammet kommer in. Dansprogrammet är för ungdomar upp till 19 år som vill satsa på dans men inte är tillräckligt gamla för att söka dem andra utbildningarna.

Det är ett intensivprogram som ger otroligt mycket, eftersom lärarna är fantastiska, man dansar alltid med samma lilla grupp och man får den vägledning och feedback man behöver för att utvecklas och växa så mycket som möjligt. Det handlar inte bara om att just dansa, utan man lär sig mycket annat som tar en mot målet att bli en bra dansare.

Det är fyra obligatoriska klasser i veckan: Jazz, modern, balett och en utveckligstid som kan innehålla allt ifrån rep till eget skapande till utvecklingssamtal, allt för att vi ska utvecklas. Sedan får man också ett dansarkort där man kan dansa hur mycket man vill. En del klasser bestämmer man tillsammans med läraren är viktiga för en, en del klasser känner man själv att man behöver fördjupa sina kunskaper i och en del klasser tar man bara för att det är så himla kul!!

Det var nog det viktigaste. Slänger in en bild på några av oss crazy people!
/ Jassi


http://intressant.se/intressant

Inspirationskällor

http://www.youtube.com/watch?v=tb3vZWJEJJ8

http://www.youtube.com/watch?v=sZQ42YbR8oc
http://www.youtube.com/watch?v=iL1bvAnKJGw
http://www.youtube.com/watch?v=xYAvFe8Kh7Y
// Malin

Malin!

Hejsan alla som lyckats hitta in till denna nystartade blogg! Jag heter Malin är 16 år och... ja.... DANS ÄR MITT LIV! Nu har jag sommarlov men börjar 1-an på torsdag. Ska gå naturvetenskap med kriminalteknisk inriktning. För det mesta är jag glad, men ibland är jag inte det och då pratar jag inte så mycket.. annnars pratar jag väldigt mycket. Även om dans är mitt liv så har jag en passion också, och nej det är inte choklad även om det har en nära placering, utan det är... SHOPPING! Nej, men seriöst det finns inget bätter än nya kläder, smycken, sminkgrejjer, SKOR, eller bara villka småsaker som helst. Bara jag får spendera är jag glad =) Och varför inte passa på när man är ung och bor hos föräldrarna? jag hitar ingen anledning i alla fall. Så nu vet ni lite om mig, så slänger in en bild också!
Jag har en hund också, den är prickig, den heter Lina, jag kallar den för buset.

En blogg om meningen med livet

En regning dag satt två 16-åriga flickor, Malin och Jassi, på ett café, tuggade på is och pratade om dans. Om hur svårt det är utan dans, om att det knappt går att leva. Om hur man uttrycker alla känslor som egentligen inte går att visa, som det inte finns ord för. Dans är allt. Ingen tvekan, den här terminen skulle dom dansa som aldrig förr och inget skulle komma ivägen. Ingenting. Bort med allt gammalt. Sen pratades det om vad roligt det hade varit med en blogg, meningslösa inlägg, helt galna videoinlägg, roliga bilder. En hel dansvärld i text och allt svårt i världen skulle försvinna.

Sagt och gjort. Här har ni en blogg av några tjejer i Dansprogrammet på Balettakademien i Stockholm. Vad det är för något får ni veta snart. Vilka vi är får ni nog reda på så småningom. Det är vår blogg om våra tankar, våra känslor, vår uppfattning om dansen. En blogg om hur vi planerar ihop livet för att kunna dansa oändligt många timmar. Men också en helt vanlig blogg med allt som ingår i ett galet liv. Live från våra dansklasser, tips och crazy videor. Allt och lite till, fast mycket mer. och MASSA DANS!

RSS 2.0